Foci

FTC Baráti Kör: nem Fradi-drukkerek vétkeztek

Ferencváros (ferencváros, )
Ferencváros (ferencváros, )

Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület mélyen elítéli azt, ami az FTC-MTK mérkőzésen a lelátón történt.

 

A két szervezet közös közleményében azt írta: „minden igazi Fradi-szurkoló tudja és tudomásul veszi, hogy az MLSZ szabályzata szerint bármilyen nézőtéri atrocitásért szeretett klubjukat, a Ferencvárost büntetik meg.”

Közölték, egyetértenek azzal, hogy az FTC elnöksége vizsgálatot indított, mert csak így derülhet ki: nem Fradi-szurkolók voltak. “Ha azok voltak, már nem azok -, legfeljebb a mérkőzés nézői, akiket nem szabad összemosni az előbbiekkel. A történteket sajnáljuk, de a kollektív bűnösség bélyegét a tisztességes fradisták nevében visszautasítjuk.”

A múlt szombati labdarúgó-mérkőzésen szurkolók egy csoportja “In memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki a lelátón, amiért a Fradi súlyos büntetésben részesült. A Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry életének 99. évében, augusztus 10-én hunyt el.

Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy a fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel. Az esetet elítélte a Magyar Antifasiszta Liga, a Demokratikus Koalíció, a Raoul Wallenberg Egyesület, az MSZP és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége szerdai közleményében elnézést kért a történtekért. Az FTC elnöksége a labdarúgó szakosztály vezetőit arra utasította, fejlesszék tovább a szurkolói kártyák rendszerét, hogy a jövőben minden hasonló provokációban részt vevő személyt a lehető leghamarabb azonosítani lehessen a pályákon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik