Foci

Atombiztos óvintézkedések a Fradinál

Ferencváros (ferencváros, )
Ferencváros (ferencváros, )

A Ferencváros vezetősége változásokat vezet be az idegenbeli jegyárusítással, valamint a molinó- és zászlórenddel kapcsolatosan.

Ami az idegenbeli jegyárusítást érinti, az augusztus 25-én, 16 óra 30 perckor kezdődő DVSC-FTC mérkőzést követő vendég Fradi-meccsekre csak és kizárólag a szurkolói kártyát tulajdonló fanatikusok kaphatnak belépőt, ugyanakkor azok a drukkerek, akik még nem rendelkeznek szurkolói kártyával, a továbbiakban is kiválthatják azt – írja a fradi.hu a közleményben.

A szurkolói kártya immár kötelező egy Fradi-drukkernek
Fotó: MTI

A molinó- és zászlórendet azt követően változtatta meg a Ferencváros, miután a múlt hétvégi MTK elleni örökrangadón a Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry Lászlóról emlékeztek meg a szurkolók. Az eset után Kubatov Gábor saját Facebook-oldalán fricskázta a drukkereket, az MLSZ pedig még csütörtök délután döntést hozott az ügyben: Ricardo Moniz alakulata súlyos pénzbüntetésben részesült.

„Minden hazai és idegenbeli mérkőzés előtt – legkésőbb – csütörtök, 12 óráig a transzparens@fradi.hu email-címre kell elküldeni a kitöltött transzparens beviteli engedélyt, mellékelni kell hozzá egy, a transzparenst, vagy a zászlót ábrázoló fényképet, illetve a nagyobb koreográfiáknál a teljes terjedelmű grafikai tervet” – olvasható az FTC hivatalos honlapján.

A beviteli engedélyen szerepelnie kell a molinó színének, méretének, feliratának, grafikájának és meg kell adni a transzparensért felelős nevét és elérhetőségét is.

A zöld-fehérek vezetősége megtiltja, hogy politikai üzenetet, másokban félelmet keltő, rasszista vagy nem sportszerű buzdításra való feliratokat csempésszenek be a szurkolók a stadionokba.

Engedély nélkül már a Debrecen elleni bajnoki találkozóra sem lehet bevinni a molinókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik