Foci

Villarreal: győztes visszatérés

villareal (villareal, )
villareal (villareal, )

Hétfő este még három mérkőzés maradt a spanyol élvonal első fordulójából. A Sárga Tengeralattjáró újra a nagyok között játszhatott.

Az első meccsen a Rayo Vallecano csapott össze a frissen feljutott, másodosztályú bajnok Elchével. A bajnoki cím egy kis bizakodásra adott okot a vendégeknek, de a hazaiak gyorsan lehűtötték a kedélyeket és átléptek ellenfelükön. A korábbi Real Madrid-nevelés Alberto Bueno duplája és gólpassza döntötte el a mérkőzést.

A Celta Vigo az előző szezonban a kiesésért harcolt az utolsó pillanatig, akkor megúszták azzal, hogy elverték az Espanyolt az utolsó körben. Ezt most nem sikerült megismételni a 2013/2014-es szezon első fordulójában. A hazaiak most is vezettek, sőt már két góllal is elmentek, de a barcelonaiaknak sikerült felzárkózni és 2-2-es döntetlenre menteni a meccset.

Az utolsó mérkőzésen a két újonc feszült egymásnak, az Almería fogadta a Villarreal csapatát. A másodosztály harmadik és második helyezettje megmutatta, hogy nagyjából azonos szinten vannak, izgalmas meccset játszottak. Az Almería a találkozó végéig vezetett a Barcelona B-ből kölcsönvett Rodrigo Ríos két góljával, ám ekkor érkezett Giovanni Dos Santos, aki előbb gólt lőtt majd, gólpasszt adott, így 3-2-re módosították az eredményt.

A korábban igen szép időket megélt Villareal tehát győztes meccsel tért vissza a Primera Divisionba.

Eredmény – Primera Division, 1. forduló

Rayo Vallecano – Elche 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Bueno (40., 74.), Perea (44.)

Celta Vigo – Espanyol 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Lopez (42.), Charles Dias de Oliveira (46.) illetve Sanchez (53.), Thievy (75.)

Almería – Villarreal 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Ríos (39., 74.) illetve Dubarbier (65. öngól), G. dos Santos (83.), Pereira (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik