Foci

A nyitómeccsel nem lesz gond a vb-n

labdarúgó világbajnokság 2014 (foci vb 2014, fuleco, )
labdarúgó világbajnokság 2014 (foci vb 2014, fuleco, )

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint biztos, hogy elkészül időben a jövő évi világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquera Stadion.

“Ha a FIFA részéről volt is kétség afelől, hogy a nyitótalálkozót meg lehet majd rendezni ebben a stadionban, mára ez már a múlté” – jelentette ki sajtótájékoztatón Jérome Valcke helyszíni terepszemlét követően.


Jérome Valcke a helyszínen tekintette meg a munkálatokat
Fotó: AFP

A létesítményt – melyben a szervezők szerint a munkálatok 86 százalékával végeztek – a FIFA-elöljáró Aldo Rebelo sportminiszterrel együtt látogatta meg. A brazil politikus elismerte, hogy voltak kétségek az határidők betartását illetően, egyúttal azonban hangsúlyozta, biztos abban, hogy a stadion készen lesz időre.

A vb mérkőzései 12 arénában zajlanak majd. Ezek közül hatot már az idei Konföderációs Kupára átadtak. A júniusi tornát Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, Recifében, Belo Horizontében, Fortalezában és Salvadorban bonyolították le. Hat további vb-stadionban – Sao Paulóban, Porto Alegrében, Cuiabában, Curitibában, Manausban és Natalban – az év végéig kell befejezni a munkálatokat.

A 2014-es világbajnokság nyitómérkőzése június 12-én lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik