Foci

360 forintos focistával gyűlt meg Real Madrid baja

cedrick mabwati (cedrick mabwati)
cedrick mabwati (cedrick mabwati)

A Betis nyári szerzeménye, Cedrick többször is túljárt a Real Madrid védőinek eszén.

Vasárnap a király alakulat megszenvedett a győzelemért a Betis ellen. A Real Madrid hiába dominált a 2-1-re megnyert meccsen, a védelmet nem tudták feltörni és Isco csak a 86. percben gyötörte be a győztes találatot, vagyis majdnem megégtek Ronaldóék már a nyitómeccsen.

A vendégek remeklésének egyik főszereplője Cedrick volt, akit a zöld-fehérek a Numanciától szerződtettek, szó szerint fillérekért.

A kongói Cedrick Mabwati szerződése szerint ugyanis elég volt egy nagyobb csapatnak 1,2 eurót letenni érte az asztalra, ami jelenlegi árfolyamon 360 forintot (!) jelent. Ő azonban élt azzal a jogával, hogy kivásárolja magát szerződéséből, így Cedrick lerakta ezt a komoly összeget az asztalra, a Betis pedig ingyen húzott nagyot.

A szélső remekelt a Real Madrid ellen, a Betis góljában például komoly érdemei voltak, hiszen simán lefutotta Sergio Ramost, majd középre adott, ahol a második hullámban érkező Molina a hálóba lőtt.

Cedrick egyébként az Atlético Madridban nevelkedett, de a felnőtt csapatban sosem lépett pályára. Ezért a 2010-2011-es szezonra kölcsönadták a Numanciának, ahol 40 meccsen 9 gólt lőtt, majd egy évvel később már kivásárolta szerződéséből a kiscsapat.

2011 és 2013 között az együttes alapembere volt 68 találkozóval a háta mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik