Foci

Falcao kedvtelenül lövi a gólokat

AS Monaco (AS Monaco)
AS Monaco (AS Monaco)

A hercegségbeliek nem kegyelmeztek otthon a Montpelliernek, és 4-1-re kiütötték őket vasárnap a francia bajnokság második fordulójában.

Újra Radamel Falcaóval foglalkozik az egész világ, mivel spanyol hírforrások szerint elvágyódik az AS Monacóból. A csatár a nyáron igazolt új klubjába az Atlético Madridtól, de máris otthagyná őket.

Mindez azért van, mert a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) rá akarja kényszeríteni a hercegségbeli klubra a francia adózási törvényeket. Ez azt jelenti, hogy játékosaik fizetését drasztikusan csökkenteniük kellene, ami természetesen Falcaónak nem igazán tetszik, hiszen a jelenlegi 14 millió eurós évi keresete csúnyán megcsappanna.

Falcao újra betalált
Fotó: AFP

A sok kérdéses dolog ellenére, vasárnap jól játszott a csapat és újra három pontot zsebelt be. Claudio Ranieri együttesében ott volt a kolumbiai csatár is, és ha már pályára lépett, akkor gólt is rúgott. A támadó büntetőből volt eredményes, amivel csapatának vezetést szerzett. Ekkor még tudtak újítani a vendégek és az ivószünet előtt egyenlítettek.

A mérkőzés ezután nem a sztárigazolásról szólt, hanem Emmanuel Rivière-ről, aki még az első félidő végén szemfüles találatával újra vezetéshez jutatta a hazaiakat.

A támadó nem állt meg egynél, a második játékrészben még belőtt kettőt és mesterhármasával elhomályosította a Radamel Falcao körüli mizériát.

A Monaco tetszetősen játszott és külön öröm lehet számukra, hogy fiataljaik is tevékenyen kivették részüket a győzelemből. A 19 éves Lucas Ocampos és Yannick Ferreira Carrasco gólpasszal vetették észre magukat.

Ha sikerül végül megtartani a keretet a nyáron, akkor akár komoly sanszuk is lehet a bajnoki címre, hiszen mérkőzésről mérkőzésre jobban játszanak. Nem úgy, mint a Paris Saint-Germain, akinek az előző fordulóbeli döntetlen után újra csak egy ikszre futotta, most az Ajaccio ellen.

Laurent Blanc-nak a párizsiak edzőjének sürgősen tennie kell valamit a csapattal, ha versenyben akar lenni a bajnoki címért.

Eredmények – Ligue1, 2. forduló

AS Monaco – Montpellier 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Falcao (18.), Riviére (44., 57., 79.) illetve Montano (24.)
Kiállítva: Congre (64.)

Paris Saint-Germain – Ajaccio 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cavani (86.) illetve Pedretti (9.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik