Foci

NB I.: Hibátlanok és nyeretlenek egymás ellen

josé gomes (josé gomes, torghelle sándor, )
josé gomes (josé gomes, torghelle sándor, )

Három mérkőzést rendeznek vasárnap az OTP bank Liga 4. fordulójában.

Érdekes összecsapásokat rendeznek vasárnap az OTP Bank Ligában. A játéknap első találkozóján például a pocsék formában kezdő Budapest Honvéd fogadja a Puskás Akadémiát, a két együttes eddig egy-egy döntetlent tud felmutatni.

„Ahhoz, hogy egy csapatnak javuljanak az eredményei, az egyik út, ha jó minőségű játékosokat igazolnak. A Puskás Akadémia ezen az úton indult el. Minden meccsen fontos az eredmény, de ezt a meccset különösen meg kell nyernünk, hogy a saját utunkat ne nehezítsük meg! Folyamatosan keressük a lehetőségeket a csapat erősítésére, de csak olyan játékosokat akarunk igazolni, akik kiemelkednek a mezőnyből. Ez nem egyszerű feladat” – mondta Marco Rossi, a kispestiek olasz trénere a honvedfc.hu-nak.

A PFLA a héten bejelentett egy nagy igazolást, a Miskolcot maga mögött hagyó Francisco Gallardo érkezett Benczés Miklós csapatához. Rá is fért az erősítés a felcsútiakra, ugyanis az eddig nem mutattak valami meggyőző képet.

„A Honvéd több oldalát is megmutatta az idei bajnokságban és a nemzetközi kupaszíntéren. A piros-feketéknél – csakúgy, mint nálunk – nagy hangsúlyt fektetnek az akadémiáról kikerülő fiatalok beépítésére és a rutinosabb, külföldi játékosok szerepeltetésére. Fizikálisan kiválóan felépített játékosai vannak a Honvédnak, figyelnünk kell a rendkívül veszélyes fejjátékra. Az olasz mester, Marco Rossi komolyan veszi a védekezés megszervezését, de igyekszünk megtalálni azokat a pontokat, ahol megbontható a Honvéd védelme. A nemzetközi kupaindulás kiharcolása, az előző idény helyezése és az élvonalbeli tapasztalat mind azt mondatják velem, hogy a Honvéd a mérkőzés esélyese. Azonban ha megvan a kellő hitünk és önbizalmunk, meglesz a lehetőségünk a döntetlenre és benne lesz a meccsben a győzelem lehetősége is” – így benczés a pfla.hu-nak, ahol azt is elmondta, Gallardo egyelőre a padon kezd.


Horváth Ferenc Fehérváron próbálja sikerre vezetni a Paksot
Fotó: Facebook

Ezt követően Székesfehérváron két hibátlan együttes, a hazai környezetben játszó Videoton és az MVM Paks találkozik, mind a két fél villámrajtot vett. Utóbbi az inkább meglepő.

„Egy kifejezetten jó formában lévő Paks látogat ma Székesfehérvárra, amelynek ugyanannyi pontja van, mint nekünk. Látszik a csapaton, hogy nagyon jó kezekben van. Horváth Ferenc rendkívül aprólékosan felkészíti játékosait az éppen aktuális ellenfelükből. Ez minden meccsükön nagyon jól észrevehető volt. Ráadásul a játékrendszerükön belül többféle variánst is nagyon jól tud váltogatni, a csapat pedig ezeket a variánsokat remekül tudja játszani. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Paks roppant szervezetten futballozik. Azonban mi is jó formában vagyunk, a célunk pedig egyértelműen az, hogy itthon tartsuk a 3 pontot” – mondta José Gomes a vidi.hu-nak.

„A Videoton valóban nagyobb falatnak ígérkezik az eddigieknél, de nem készültünk másképp, mint eddig. Mindháromszor nyerni szerettünk volna, ami sikerült is. Most sem feltartott kézzel megyünk Fehérvárra. Szeretnénk ezt a mérkőzést is megnyerni. Úgy érzem, hogy fejben már megvan, hogy mivel lehet a Videotont megverni. A kérdés csak az, hogy mennyit tudunk ebből a pályán megvalósítani. Ha nem fogunk megijedni attól, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk a saját otthonában játszani, akkor biztos vagyok benne, hogy tudunk meglepetést okozni” – tekintett előre Horváth Ferenc, aki szerint elkélne pár szuperhős a csapatába.

A forduló utolsó összecsapását Szombathelyen rendezik, ahol az eddig kiegyensúlyozottan teljesítő Haladás fogadja a lehengerlő produkcióval előrukkoló Debrecent.

„Erősségük, hogy a csapat gerince évek óta együtt futballozik, és stabil lábakon állnak, biztos anyagi háttérrel rendelkeznek. Előnyben részesítik a helyi játékosokat, és az edzőknek is megadják a bizalmat. Akkor sem kapkodnak, ha nem jönnek az eredmények. Különösen a támadózónában képesek kombinatív, jó futballra. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Videoton, a Győr és az FTC mellett a Debrecen is esélyes a bajnoki címre. Ugyanakkor a mi formánkkal sincs gond, három tétmeccsen is helytálltunk, játékosaink jó állapotban vannak. Büszkék vagyunk, hogy ennyi futballistát adunk a válogatottaknak, noha ez alaposan megnehezíti a hétközi munkánkat” – idézi Artner Tamást a haladas.hu, a tréner pedig azt is kiemelte, hogy szerinte élvezetes mérkőzést láthatnak majd a Rohonci útra kilátogató nézők.

OTP Bank Liga – vasárnapi menü

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia 16.30 – m1

Videoton – MVM Paks 18.30 – Sport2

Szombathelyi Haladás – DVSC-TEVA 20.30 – Sport2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik