Foci

A Loki pontvesztésével előnyben a Videoton

szombathelyi haladás (haladás, foci, nb 1, gólöröm, )
szombathelyi haladás (haladás, foci, nb 1, gólöröm, )

Izgalmas meccsen játszott döntetlent a Debrecen és a Haladás.

Fotó: MTI

A hibátlan Debrecen és a remek szezonkezdet után nagyobb sikerekre vágyó Haladás csapott össze vasárnap késő este Szombathelyen, azt OTP Bank Liga 4. fordulójában. A DVSC számára csak a győzelem volt elfogadható, hiszen a Videoton korábban legyőzte a Paksot, így a fehérváriak vették át a vezetést a tabellán.

A csapatok remek tempót diktáltak az első félidőben, feszült volt a hangulat, lüktetett a meccs, ám gól nem született. A fordulást követően viszont – büntetőből – Szakály a léc alá bombázott, így a vezetést a vendégek szerezték meg az 55. percben.

Nem sokkal később úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, hiszen Halmosi Péter reklamálás miatt megkapta második sárgáját, a játékvezető így idő előtt elküldte zuhanyozni. A középpályás miközben elhagyta a pályát, összeszólalkozott edzőjével is, miközben a kezébe nyomta a kapitányi karszalagot.

A Debrecen azonban nem tudta bebiztosítani a sikert, főleg úgy, hogy a Haladás dominált az emberhátrány ellenére. sőt, a 78. percben a vendégek is megfogyatkoztak: Lázár Pál ötperc alatt kapott két sárgát.

A hajrá is paprikásra sikeredett, Korhut keményen odataposott Simonnak, Fábián ezt azonnali pirossal jutalmazta. Így már a Haladás került emberelőnybe, ennek pedig az lett a vége, hogy a 93. percben Németh Márió egyenlíteni tudott, miután Radóról épp hozzá pattant a labda (1-1).

Mivel a Loki két pontot hagyott Szombathelyen, így már csak egy hibátlan együttes van a bajnokságban: a Videoton.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló

Szombathelyi Haladás – Debreceni VSC (0-0)
Gólszerzők: Szakály (55. – 11-esből)

Haladás: Rózsa – Schimmer(Devecseri 70.), Fehér Z., Guzmics, Bosnjak – Nagy G., Németh M., Iszlai (Devecseri 75.), Halmosi – Ugrai (Simon Á., a szünetben), Radó Vezetőedző: Artner Tamás.

Debrecen: Verpecz – Lázár, Máté P., Mészáros, Korhut – Nagy Z.(Ferenczi, a szünetben), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály – Kulcsár (Brkovic 82.), Volas (Szécsi M. 76.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Bosnjak (54.), Halmosi (54.), Gyurján (83.), illetve Volas (36.)

Piros lap: Halmosi (65.), illetve Lázár (78.), Korhut (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik