Foci

Börtönbüntetést kapott a magyar focihuligán

bilincs(2)(1)(960x640).jpg (bilincs, )
bilincs(2)(1)(960x640).jpg (bilincs, )

Három és fél év letöltendőt kapott – nem jogerősen – az a focihuligán, aki egy csatornafedelet vágott a rendőrökhöz.

Az eset még az OTP Bank Liga első fordulójában történt, július 27-én. Az Újpest hazai pályán fogadta az MVM Paks együttesét, a lila-fehérek pedig hiába játszottak 60 percen át jobban és szereztek vezetést is, a tolnaiak fordítottak és 2-1-re megnyerték a találkozót.

A meccs után volt egy kisebb csetepaté, melynek során a 22 esztendős F. Dávid, a lila-fehérek szimpatizánsa egy jó 21 kilós csatornafedelet dobott a tömegbe. A tárggyal két rendőrt is eltalált, az egyikük a fején és a karján, a másikuk a karján sérült meg.

F. Dávidot a Blikk cikke szerint a bíróság három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte – nem jogerősen – felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében. Leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető szabadlábra.

„Nagyon megbántam, amit tettem, és szeretném, ha a bíróság nem velem statuálna példát” – idézi a Blikk a drukker vallomását, melyet az utolsó szó jogán tett.

A törvény szerint F. Dávid 2-12 évet kaphatott volna. Enyhítő körülmény volt a szívbetegsége, ám súlyosbítás az, hogy erősen ittas volt, valamint erőszakos bűncselekmény miatt már többször is büntették. A szurkolót 4 évig a közügyek gyakorlásától is eltiltották, valamint ugyanennyi ideig nem látogathatja az MLSZ által szervezett labdarúgó-mérkőzéseket.

Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen és súlyosítást kért, míg az ügyvéd enyhítésben bízik. A további eljárásig előzetesben lesz F. Dávid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik