Foci

Egervári: Töretlenül a győzelemre játszottunk

Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs)
Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs)

Szövetségi kapitányunk szerint, ha ki tudjuk javítani a hibákat, akkor jó szolgálatot tett a csehek elleni mérkőzés.

Amint arról írtunk két, merőben más félidőt követően 1-1-es döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Csehországgal szerda este a Puskás Ferenc Stadionban. A mieink az első felvonásban nem igazán vették fel a ritmust, ráadásul a számos rossz passz miatt nem is igazán alakítottak ki nagy helyzetet, igaz Howard Webb így is megfosztott bennünket egy jogosnak tűnő tizenegyestől.


Dzsudzsák Balázs lőtte a magyar gólt – a képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI

Miután a vendégek megszerezték a vezetést a 23. percben, Egervári Sándor, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya a második félidőre már támadóbb szellemű felállásában vezényelte ki a válogatottat, amely Dzsudzsák Balázs büntetőjével egyenlített is, így alakult ki az 1-1-es döntetlen.

„Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben bátortalanul, több hibával játszottunk, míg a másodikban jelentősen feljavultunk mind támadásban, mind védekezésben. Adódtak hibák ebben a periódusban is, de meg kell jegyezni, hogy egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe, amely sokszor késztetett hibára bennünket. Ennek ellenére töretlenül a győzelemre játszottunk, és volt is rá esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, ha ezt nézzük, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Rengeteg tanulsága volt ennek a kilencven percnek, hiszem, hogy ha ezek alapján ki tudjuk javítani a hibáinkat, akkor elmondható: a románok elleni összecsapás előtt jó szolgálatot tett ez a meccs” – mondta a kapitány a lefújást követő sajtótájékoztatón.

A magyar válogatott egyébként – amely legközelebb szeptember 6-án Bukarestben játszik világbajnoki selejtezőt – hazai környezetben immár 34 éve nem tudta legyőzni a cseh és korábban a csehszlovák nemzeti csapatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik