Foci

Az MLSZ jól lőtte be a jegyárakat, telt ház várható

Jó idő, olcsó jegyárak, remek ellenfél, utolsó hazai fellépés a románok elleni világbajnoki selejtező előtt. Ennyi elég a szurkolónak.

Az mlsz.hu közlése szerint a holnapi Magyarország-Csehország mérkőzésre (Puskás Stadion, 20.30) a kedd délutáni állás szerint több mint 16 ezer jegy talált gazdára. Mondjuk nem csoda, a jegyárak fele annyiba kerülnek, mint egy mozijegy (18 év alattiaknak 500, 18 éven felülieknek 900 forint), így várhatóan a Puskás-stadion alsó karéja megtelik majd.

Szögezzük le: az MLSZ jól lőtte be a jegyárakat.


A csehek kedd délután már a mérkőzés helyszínén, a Puskás-stadionban edzettek
Forrás: mlsz.hu

A tegnap esti sajtótájékoztatón az is eldőlt, a nagyérdemű azt láthatja majd, amint a 90 perc során Michal Bílek cseh szövetségi kapitány mind a négy csatárát kipróbálja az örmények elleni világbajnoki selejtező jegyében. Az ellenfél szövetségi kapitánya a magyar csapatról amúgy megjegyezte, masszív, erős támadójátékkal rendelkező ellenféllel találkozik együttese, de sem Dzsudzsák Balázsból, sem pedig Szalai Ádámból nem készülnek külön.

Bizonyítsuk be, hogy hibát követtek el.

Mindenesetre a sporttörténelmi statisztika mellettünk szól. A Cseh (korábban Csehszlovák vagy Bohémia és Morvaország) válogatott ellen eddig 23 győzelmet arattunk, míg 12 alkalommal döntetlen 11-szer vereség lett a vége., A Bene Ferenc és Farkas János góljaival 2:1-re megnyert 1964-es, egymás elleni tokiói olimpiai döntő valamiért nem szerepel a hivatalos nemzetek közti meccsek statisztikájában, de ettől még azt is behúztuk. A 46 mérkőzés gólkülönbsége 105-76 Magyarország javára.  Legutóbb tavaly, Prágában 2-1-re vertük őket.

A cseh válogatott kezdőcsapata:

Drobny – Gebre Selassie, Sivok, Suchy, M. Kadlec – Plasil, Darida, Husbauer, Jirácek – Kozák, Vydra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik