Foci

Sivic szégyelli magát

Debrecen-Diósgyőr (dvsc teva, dvtk, debrecen, diósgyőr, )
Debrecen-Diósgyőr (dvsc teva, dvtk, debrecen, diósgyőr, )

A Diósgyőr vezetőedzője már sokadszor mondja, hogy csapatából hiányzik a minőség.


Tomislav Sivic sokszor fogta a fejét vasárnap
Fotó: MTI

Vasárnap Debrecenben indult útjára először a labda az OTP Bank Ligában, a hazai DVSC-TEVA pedig a vártnál jóval simábban győzte le keleti riválisát, a Diósgyőrt. Kondás Elemér, a győztes fél vezetőedzője szerint még szerezhettek volna több gólt, de ő elégedett a négy találattal is.

„Jól játszottunk, végig irányítottuk, kézben tartottuk a meccset. A négy gólunk mellett további gólszerzési lehetőségeink is voltak, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk ennek a szép győzelemnek” – mondta Kondás.

A DVTK-t nyár óta irányító Tomislav Sivic érthetően el volt kenődve a lefújás után. Mint mondta, a pályán belül és kívül sem történt meg minden, ami egy sikeres csapathoz kell.

„Gratulálok a Debrecennek, minden csapatrészben jobbak voltak, sajnos mi rosszul játszottunk, jogos a szurkolótáborunk kritikája. Sok gond volt minden csapatrészben, a középpályán nem tudtunk választ adni, háromszor egymáshoz passzolni. Megint mondom, nem először: hiányzik a minőség. És még annyit: szégyellem, hogy ennyi szurkoló eljött megnézni minket, és nem adtunk nekik semmit.”

Videó – DVSC-DVTK 4-0:

Ezt követően Székesfehérváron játszottak bajnokit, a Videoton hazai környezetben 5-1-re nyert, pedig Frőlich párját ritkító bombájával még a PMFC-Matias vezetett. A mérkőzésre egyébként rányomta a bélyegét, hogy a vendégek mintegy 30 perc után kettős (!) emberhátrányban játszottak.

„A vendégek egy szöglet után gyönyörű góllal szerezték meg a vezetést, azonban mivel addig is mi irányítottuk a mérkőzést, és az történt a pályán, amit mi akartunk, 0-1-nél sem idegeskedtem. Úgy gondolom, ez akkor sem változott volna, ha a Pécs 11 emberrel fejezi be a mérkőzést. A kiállítást követően próbáltunk a széleken játszani, hogy széthúzzuk a védelmet. A PMFC értelemszerűen visszaállt védekezni. Amikor nyolc játékos védekezik, akkor nagyon nehéz átvinni mind a nyolc játékoson a labdát. A második félidőben újabb két gólt sikerült szereznünk, de emellett számos helyzetünk is volt” – idézi José Gomest a vidi.hu.

Lőrincz Emil, a vendégek trénere szerint, ha nincs a két kiállítás, akkor ez akár egy jó meccs is lehetett volna. A Pécs kezdeti lendületét elnézve igazat kell adnunk a mindig reálisan értékelő edzőnek:

„Csak az első 25 percet tudom értékelni, hiszen kettős emberhátrányban irreális volt minden. A Videoton FC annál jobb csapat, hogy az ilyen szituációt ne használná ki. Tizenegy a tizenegy ellen egy élvezetes, jó meccset tudtunk volna játszani véleményem szerint.” (vidi.hu)

Videó – Videoton – PMFC-Matias 5-1:

Este aztán egy kevésbé látványos, egy-egy találatot hozó összecsapást játszott egymással két fővárosi együttes, az Újpest FC és a Budapest Honvéd.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést. Helyzeteket alakítottunk ki, nagyon szép gólt rúgtunk, és az akarat is megvolt a jó játék mellett, bíztunk benne, hogy a második félidőben ugyanezt az arcunkat mutatjuk majd. A második félidőben a tizenegyes után a csapat kicsit elveszítette a ritmust, annyira nem éreztük a második játékrészben a játékot – az elsőben jobbak voltunk. Nem tudom jogos volt-e a büntető, nem szeretnék ebbe belemenni, viszont volt egy szituáció, amikor a padról úgy éreztem, hogy a kiugró Simon Krisztiánnal szemben kiállítást érően szabálytalankodtak, talán jobban meghatározta volna a meccs képét, ha ott piros lapot mutat fel a játékvezető. A második félidőt nézve reálisnak érzem a döntetlent, de úgy gondolom, hogy az egész meccset tekintve viszont közelebb álltunk a győzelemhez” – értékelt az ujpestfc.hu-n Kozma István.

„Úgy gondolom, hogy kiegyenlített meccset játszottunk. Veszíthettünk, de akár nyerhettünk is volna. Korrektnek tartom a végeredményt. Úgy gondolom, hogy egyenlő erők küzdelmét láttuk ma, így még egyszer azt tudom mondani, hogy reálisnak érzem a döntetlent. Az első meccsen a Kecskemét ellen gyenge teljesítmény nyújtottunk, a múlt héten a Pápa ellen viszont a kiállításig jók voltunk. Ma este szerintem jó meccset játszottunk, birtokoltuk a labdát, több helyzetet is kialakítottunk, ezzel a fajta játékkal elégedett vagyok az Újpest otthonában” – mondta Marco Rossi, a kispestiek olasz edzője az ujpestfc.hu-nak.

Videó – Újpest FC – Budapest Honvéd 1-1:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik