Foci

Hoppá: spanyol nagyágyút fogott a Puskás Akadémia

francisco gallardo (francisco gallardo, )
francisco gallardo (francisco gallardo, )

Az OTP Bank Liga újonca, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia leigazolta a Diósgyőr korábbi alapemberét, Francisco Gallardót.

Sokat erősödött vele a PFLA
Fotó: MTI

A Sevilla korábbi alapembere 2011-ben került a miskolci klubhoz, ahol Fernando Fernandez és Jose Luque mellett a DVTK egyik meghatározó és közönségkedvenc játékosává vált.

Az kirtikus diósgyőri közönség is megszerette, ám honfitársai visszavonulása után őt kitettlék a csapatból, alig pár nappal a szezon rajtja előtt. Gallardo arra nem adott választ, miért kellett mennie, de ígérte, hamarosan elmondja a részleteket.

A szabadon igazolható, kiváló labdarúgóra pedig azonnal le is csapott az a Puskás Akadémia, mely eddig három meccsen mindössze egy pontot gyűjtött.

A spanyol beilleszkedését megkönnyítheti, hogy együtt dolgozik majd Benczés Miklóssal, aki Miskolcon egy éven át edzette Gallardót.

“Nagyon szép emlékeim vannak a Benczés Miklóssal eltöltött diósgyőri időszakról. Nem véletlen, hogy az első hívó szavára igent mondtam, és a Puskás Akadémia FC-hez igazoltam. A vezetőedzővel egyeztetve feladatom lesz, hogy segítsek a fiataloknak az NB I-es beilleszkedésben, és minél jobb eredményhez segítsem a PAFC-ot a bajnokságban” – mondta a pfla.hu-nak a középpályás, aki egy plusz egy éves szerződést kötött a felcsúti együttessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik