Foci

Götze duplával debütált, nyert a Bayern Győrben

ETO Park (ETO Park)
ETO Park (ETO Park)

A német sztárcsapat 4-1-re nyert Xherdan Shaqiri és a csereként beálló Mario Götze két-két találatának köszönhetően. Az ETO még vezetett Martinez góljával.

Nem mindennap látogat hazánkba az aktuális Bajnokok Ligája címvédő, legutóbb 18 esztendővel ezelőtt volt erre példa, amikor a Ferencváros az Ajaxszal meccselt. Ezúttal a Bayern München látogatott a győri ETO Parkba.


Shaqiri kezdőként jutott két gólig
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A magyar bajnok jól kezdte a mérkőzést, igaz azt hozzá kell tenni, hogy a bajorok igen tartalékosan álltak ki – bár azért Xherdan Shaqiri és Thiago Alcantara kaliberű sztárok így is helyet kaptak a kezdőben. A sok helyzetet hozó első félidőben a Győr szerzett vezetést, Martinez kapott remek indítás majd ballal a hálóba bombázott (0-1).

A második félidőben már egy teljesen más felfogású müncheni alakulat futott ki a pályára, majd Shaqiri fejesgóljával egyenlített is az együttes az 59. percben (1-1). Nem sokkal utána beállt Mario Götze, aki első meccsét játszotta le a Bayern München játékosaként, három minutummal a beállását követően pedig be is talált (1-2).

Miután beállt Franck Ribéry is – Arjen Robben el sem utazott a Rába partjára – már csak egy csapat volt a pályán, Shaqiri fejesével pedig tovább nőtt a két fél közti különbség (1-3). A hajrában még a fiatal Nagy Gergely mutatott be pár biztató védést a győri kapuban, de Götze az ő eszén is túljárt és beállította a végeredményt (1-4).

Jól kezdett a Győr, de a második félidőben azért látszott, hogy osztálykülönbségek vannak a két együttes között.

Eredmény – gálamérkőzés

ETO Park, Vezeti: Fábián Mihály

Győri ETO – Bayern München 1-3 (1-0)

Győr: Stevanovic (Kamenár, 1., a helyére Nagy G., 72) – Wolfe, Lipták (Stanisic, a szünetben), Lang (Pátkai, 64.), Dinjar (Völgyi, 65.) – Kamber (Varga Roland, a szünetben), Mevoungou (Kalmár, 32., a helyére Trajkovic, 57.) – Martinez (Svec, a szünetben, a helyére Tokody, 79.), Nicorec (Kronaveter, 52., a helyére Lázok, 76.), Andric (Burgos, 52., a helyére Kiss M., 79.) – Strestik (Koltai, 72.) Vezetőedző: Pintér Attila

Bayern München: Starke – Rafinha, Van Buyten, Kirchoff, Weiser (Götze, 60.) – Contento, Thiago, Martinez – Shaqiri, Müller (T. Schweinsteiger, 74.), Derflinger (Ribéry, 65.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Gólszerző: Martinez (40.) illetve Shaqiri (59., 71.), Götze (63., 90.)

Sárga lap:

Piros lap:

Vége a mérkőzésnek, a Bayern München 4-1-re nyert.

90. PERC: Götze ezúttal már nem hibázott, egy szép kiugrás után pörgette át Nagy felett a labdát, a menteni igyekvő Wolfe ugyan tisztázhatott volna, de elcsúszott a gólvonalon, 1-4.

89. PERC: Ismét Nagy nyeri a Götze elleni párharcot, bár most középre jött a lapos lövés.

88. PERC: Götze tekert laposan, Nagy azonban szépen oldalra tudta tenyerelni a labdát.

86. PERC: Vicces jelenet a pályán, Ribéry felé ívelték a labdát, de a francia belenézett a Napba, így inkább csak a fejét védte, nehogy eltalálja a bogyó.

81. PERC: A sok csere közepette egyébként többnyire a Bayern játékosai passzolgatják körbe a győri védelmet, az ETO szinte a félpályát sem tudja már átlépni.

79. PERC: Ez a cserék időszaka: Kiss Máté váltja Burgost, Svecet pedig Tokodyra cserélik le. 15-öt lehet cserélni, a Győr már nem válthat többet, mindenki pályára lépett, akit neveztek a találkozóra.

76. PERC: Kronaveter máris elhagyja a pályát, Lázok érkezik a pályára.

74. PERC: Az idősebbik Schweinsteiger, Tobias érkezik, Müller helyére áll be.

72. PERC: Kamenár és Strestík is elhagyja a pályát, Nagy Gergely és Koltai is játszhat.

71. PERC: Ott a harmadik müncheni találat. A bal szélről érkezett a bevíelés, az aprótermetű Shaqiri pedig ezúttal is fejjel talált be, 1-3.

68. PERC: Ribéry akart pimasz gólt szerezni, de Kamenár résen volt. Az elmúlt percekben – ne kerteljünk – lefocizta a Bayern München a Győrt. Nagyot változott a játék képe.

65. PERC: Itt Völgyi Dániel áll be, ott Franck Ribéry.

64. PERC: Lang helyére jön be Pátkai Máté.

63. PERC: Már a Bayern vezet! Götze szinte első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, akkor még nem sikerült, nem sokkal később azonban már közelről a kapuba pofozta  labdát, 1-2.

60. PERC: A pályán Mario Götze, aki most debütál a Bayern Münchenben!

58. PERC: Ott az egyenlítés, egy középre belőtt labdát Shaqiri bólintott a hálóba, 1-1.

57. PERC: Kalmár el is hagyja a pályát, Trajkovic érkezik a helyére.

56. PERC: Újabb nagy győri helyzet! A nemrég beállt Varga vihette egyedül kapura a labdát, de Starke védte a lövését.

52. PERC: Nem történt eddig sok minden, most pedig újabb cserék a győri csapatnál: Burgos Andricot, Kronaveter pedig Nicorecet váltja.

46. PERC: Megy a második felvonás. Hármat is cserélt a szünetben az ETO: Lipták, Martinez és Kamber hagyta el a pályát, a helyükre Stanisic, Svec és Varga Roland érkezett.

FÉLIDŐ

45. PERC: Vége az első félidőnek, a Győr 1-0-ra vezet!

44. PERC: Kalmár vitte el a labdát négy (!) müncheni mellett, majd kedvező helyen harcolt ki szabadrúgást. A pontrúgásból nem lett helyzet.

40. PERC: Vezet a Győr! Egy müncheni szöglet után Martinezt szöktették, az olasz-argentin szélső a tizenhatosig sprintelt, kicsit tolt a labdán majd ballal a kapuba bombázott! 1-0!

38. PERC: Kamenár! Egy szép müncheni akció végén Shaqiri lőtt laposan, éles szögből, de a győriek kapusa szépen védett.

32. PERC: Mevongou hagyja el a pályát és a fiatal ígéret, Kalmár érkezik a helyére. A légiós a combját fájlalta.

30. PERC: Müller készítette le okosan a labdát Delflingernek, ám a kissé elgyengülő lövést végül fogta Kamenár.

24. PERC: Ott a válasz, Shaqiri ballal veszélyeztetett ismét, a labda csak centikkel ment el a hosszú alsó sarok mellett.

23. PERC: Na, csak be kellett írni: Andric cselezgetett a bal szélen, középre ívelt, Nicorec tette bele a fejét középen, de pont Starke-ba fejelt.

22. PERC: Ugyan az elmúlt percekben nem történt sok minden, de azt azért elmondhatjuk, hogy egyelőre lüktető a meccs.

16. PERC: A második győri szögletnél egészen Kamenárig játszották vissza a labdát, a kapus ugyanakkor hatalmas íveléssel kis híján helyzetbe tudta hozni Martinezt.

12. PERC: Mekkora győri helyzet maradt ki! Rafinha tette haza röviden a labdát, azonban Dinjar kissé elhamarkodta a szitut és kapura lőtt, Starke védett, a duplázás pedig a kapu mellett kötött ki.

10. PERC: A Győr rúghatja az első szögletet, ám előbb tisztáztak a védők, majd Dinjar második beadását Starke húzta le a levegőből.

9. PERC: Shaqiri másolta csapattársát, Robbent, azaz a jobb szélről tört be középre és ballal bombázott kapura. Még nem volt olyan a befejezés, mint amilyet a hollandtól megszokhattunk, a labda ugyanis fölé-mellé szállta.

7. PERC: Előbb Andric adott be mélyen, majd a túloldalon Müller centerezése akadt el a védőkben.

3. PERC: Ott az első győri próbálkozás, Wolfe ballal kísérletezett 20-21 méterről, a labda mellégurult.

1. PERC: Megy a meccs! A tiszta fehérben játszó Győr indította útjára a labdát. A vendégek pirosban vannak. 35 másodperc után itt is az első csere, Stevanovic hagyja el a játékteret, nemes gesztus volt, hogy ő vezethette ki csapatát a pályára, de elővigyázatosságból csak ennyit játszott.

0. PERC: Köszöntjük a Kedves olvasókat, nemsokára kezdődik az összecsapás. A München legnagyobb sztárjai a kispadon kezdenek, de vélhetően majd pályára fognak lépni ők is. A Győrben Stevanovic annak ellenére ott van a kezdőben, hogy szombaton agyrázkódást szenvedett egy ütközésnél, le is kellett cserélni.

Előzetes: Vasárnap 16 órától játszik jótékonysági meccset egymással a magyar bajnok Győri ETO FC, valamint a német labdarúgás történetének első triplázója (német bajnoki cím, Bajnokok Ligája-győzelem és Német Kupa-siker egy szezonon belül), a Bayern München.

A bajorok csak villámlátogatást tesznek hazánkban, pár órával a meccs előtt érkeznek, majd a mérkőzést követően maradnak egy vacsorára, este pedig már vissza is repülnek Münchenbe. Nem csoda, tekintve, hogy a héten már elkezdődött a német pontvadászat is, a Bayern pénteken egy 3-1-es győzelemmel rajtolt.

A Győr játékosai a nyári hőség és a sztárcsapat mellett a fáradtsággal is megküzdhetnek, ugyanis mivel a Ferencváros nem ment bele a két csapat bajnokijának elhalasztásába, így szombaton este 21 órától is játszottak. Mint írtunk róla, a zöld-fehér rangadót a fővárosiak nyerték két bombagólnak is köszönhetően, a Fradi 2-1-re nyert az ETO Parkban.

A müncheniek a napokban már elküldték az érkező együttes névsorát, melyben minden hadra fogható futballista ott van, így a győri szurkolók a többi közt akár Franck RibérytThiago Alcantarát, a friss igazolást, Mario Götzét és Bastian Schweinsteigert is láthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik