Foci

Angol Szuperkupa: a bajnok legyőzte a kupagyőztest

Manchester United - Wigan (manchester united, wigan athletic, wigan, community shield, )
Manchester United - Wigan (manchester united, wigan athletic, wigan, community shield, )

A Vörös Ördögök Robin Van Persie duplájával könnyedén verték meg a Wigan csapatát a Wembleyben.

A hagyományoknak megfelelően a Szuperkupa-döntővel kezdődött Angliában a futballidény. A Community Shield fináléjában az előző Premier League szezon győztese a legutóbbi FA Kupa- győztesével mérkőzik. Ennek értelmében a vasárnap a Manchester United és a Wigan Athletic lépett pályára a londoni Wembley Stadionban.

A döntő érdekessége, hogy a bevételből a klubok egy fontot sem tehetnek zsebre, hiszen az összeg iskolák és korházak számláján landol.

Az első félidőben már korán megszerezte a vezetést a United. A 6. percben Evra adott be a bal oldalról, a tizenegyespont magasságában érkező Robin Van Persie nagyszerű gólt fejelt a kapu jobb oldalába (0-1). A gól után inkább a mezőnyjáték dominált, a másodosztályú csapatnak egy igazán komoly lehetősége volt, de Boyce fejese elment a gólvonal előtt, így David Moyes fiai előnnyel mehettek pihenőre.

Van Persie remekül kezdte a szezont
Fotó:AFP

A második játékrész 14. percében ismét a holland támadó villant: a tizenhatos jobb oldalán kevergetett, majd kapura lőtt. A nem túl erős próbálkozásba Perch beletette a lábát, így a játékszer Carsont becsapva a kapu bal oldalába vágódott (0-2).

A folytatásban több gól már nem esett, így a Vörös Ördögök kupagyőzelemmel indították a szezont. A játék még akadozott, ennél nyílván több kell majd a jövő héten kezdődő bajnoki rajton a Swansea City ellen.

Eredmény-Angol Szuperkupa döntő

Manchester United – Wigan Athletic 2-0 (1-0)

London, Wembley Stadion, 80235 néző, vezette: Mark Clattenburg

Manchester United: De Gea – Rafael (Smalling 14.), Vidic, Jones, Evra – Zaha (Valencia 60.), Carrick, Cleverley, Giggs (Anderson 66.) – Van Persie (Januzaj 83.), Welbeck (Kagawa 83.)

Wigan: Carson – Boyce, Barnett, Perch, Crainey – Watson (Espinoza 71.), McArthur (McCann 60.), McCarthy (Dicko 86.) – McClean (McManaman 61.), Holt (Fortune 60.), Maloney (Gomez 71.)

Gólszerző: Van Persie (6., 59.)

Íme, a mérkőzés góljai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik