Foci

Kitömte a Mezőkövesd a Kecskemétet

Balajti Ádám (balajti ádám, )
Balajti Ádám (balajti ádám, )

A Mezőkövesd labdarúgócsapata Kecskeméten nyert 6-2-re az OTP Bank Ligában. Háromszor is villant a piros lap a mérkőzésen. A vendégek először diadalmaskodtak az élvonalban.

A hazai környezetben játszó KTE hibátlan mérleggel fogadta a Mezőkövesdet szombaton. Az újonc vendégek eddigi két mérkőzésüket elveszítették, ráadásul még gólt sem szereztek, így előzetesen a lila-fehérek számítottak az esélyesebbnek.

Jól is kezdett a Kecskemét, ám a 13. percben a Mezőkövesd szerzett vezetést, Bognár élesen a kapu elé lőtt egy szabadrúgást, Szalai talán beleért középen, de ez nem biztos (hivatalosan neki adták), mindenesetre a labda a hálóban kötött ki (0-1). A védő egyébként érzésünk szerint lesen volt a labda elrúgásának pillanatában és, ha nem is tette bele a fejét, mozgásával akkor is megzavarta Antal kapust. Ez volt egyébként a vendégek első élvonalbeli gólja.


Melczer Vilmos tizenegyesből volt eredményes
Fotó: MTI

Kissé megfogták a történtek a KTE-t, egy újabb borsodi szabadrúgásnak pedig piros lap és büntető lett a vége: a védő Póti kézzel védett egy lövést és hiába bizonygatta, hogy a mellét (!) találta el a labda, jogos volt a büntetés. A tizenegyest Melczer értékesítette (0-2). Sőt, nem sokkal később már három volt közte, Balajti kapott zseniális labdát, majd elfektette a kapust és az üres kapuba gurított (0-3). És még mindig nem volt vége az első félidőnek! Rajczi a 41. percben egy értékesített büntetővel szépített ugyan, ám a felvonás utolsó mozzanatként Bognár állította vissza a háromgólos különbséget (1-4).

A második félidőben sem kellett sokáig várni arra, hogy a kapuban kössön ki a labda, Pekár szabadrúgása után Koszó volt eredményes közelről (2-4). Vérszemet kapott ettől a KTE és tíz emberrel is rohamozott, de az újabb találatot a Kövesd jegyezte, a csereként beálló George Menougong köszönt be (2-5).

Még jó negyedóra volt hátra, amikor már csak kilencen maradtak a kecskemétiek, Patvaros egy talpalásért kapta meg a második sárgáját. Hiába szórták ki a 81. percben Hegedűst a vendégektől, a KTE már a láthatóan a lefújást várta, de egy ízben még középkezdéshez kellett felkocogni, a kispadról beálló Olasz állította be a végeredményt (2-6).

A Mezőkövesd története első élvonalbeli gólja mellé az első győzelmet is elkönyvelhette.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Kecskemét, 2500 néző, v.: Farkas Á.

KTE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd-Zsóry 2-6 (1-4)

Kecskemét: Antal B. – Mogyorósi, Karan, Póti, Forró – Leo, Bulajic (Patvaros, 31.), Savic (Koszó, 31.), Vukasovic, Balázs Zs. (Pekár, a szünetben) – Rajczi Vezetőedző: Bekő Balázs

Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Gévay – Dobos (Petneházi, 51.), Farkas B., Bognár I., Melczer V. – Balajti (Olasz, 79,), Menougong Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Rajczi (42., 11-esből), Koszó (56.), illetve Szalai (13.), Bognár (45.), Melczer (21., 11-esből), Balajti (30.), Menougong (69.), Olasz (88.)

Sárga lap: Mogyorósi (5.), Savic (18.), Patvaros (47., 72.), illetve Szalai (40.), Hegedűs (55., 81.)

Piros lap: Póti (20.), Patvaros (72.), illetve Hegedűs (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik