Foci

Emberelőnyben sem tudtak nyerni Ibrahimovicék

psg (psg, )
psg (psg, )

Péntek este a megkezdődött a francia labdarúgó-bajnokság. Az első mérkőzést Montpellier-ben játszották, az ellenfél, a nyáron még jobban megerősített Paris Saint-German volt.

A 2013/2014-es szezon kezdete előtt mindenki arra volt kíváncsi, mit is tud majd az Edison Cavanival megerősített PSG és nyáron nagybevásárlást tartó Monaco. Nos, aki az uruguayit szerette volna a kezdőben látni, az csalódott, a támadó csak a cserepadon csücsült.

Ettől függetlenül nem mondhatjuk, hogy a frissen kinevezett vezetőedző, Laurent Blanc gyenge csapatot küldött volna pályára. Elől a Zlatan Ibrahimovic, Ezequiel Lavezzi duó kezdett. Ehhez képest meglepő, hogy a hazaiak szereztek vezetést tíz perc elteltével, Rémy Cabella révén. Ezek után volt még lehetőség mindkét oldalon, de gól nem esett már az első félidőben.

Cavani 20 percet kapott
Fotó: AFP

A második játékrészben már a párizsiak támadtak többet és a 62. percben össze is jött az egyenlítés. A svéd csatár lefejelt labdáját Maxwell bombázta a kapuba. Tíz perccel később ráadásul a Montpellier meg is fogyatkozott, El Kaoutari kapta meg második sárgáját és mehetett fürdeni. Azonban a PSG-nek ezt nem sikerült kihasználnia, pedig még Cavani is beállt, így maradt a döntetlen.

Eredmény – Ligue1, 1. forduló

Montpellier – PSG 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cabella (10.) illetve Maxwell (62.)
Piros lap: El Kaoutari (71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik