Foci

A Haladás elrontotta Garami József születésnapját

Garami József (Garami József)
Garami József (Garami József)

Péntek este a Szombathelyi Haladás fővárosi vendégjátékával és győzelmével indult az OTP Bank Liga harmadik fordulója.

Mindkét csapatnak volt oka örömre az összecsapás előtt. Az MTK vezetőedzője, Garami József ugyanis a mérkőzés napján ünnepelte 74. születésnapját. A vendégeknél pedig Halmosi Péter kisfia, Medox a pénteki napon látta meg a napvilágot.

A meccs végén azonban már csak a vendégek lehettek boldogok. Két nagy helyzettel indult a találkozó: egy formás támadás végén Kanta József lövésébe önfeláldozóan léptek bele a Haladás védői, majd a vendégek is veszélyeztettek, Radó az ötösig vezette a labdát, egy visszacsel után lövése a jobb kapufán csattant.

A folytatásban mindkét oldalon akadt lehetőség, de a vezetést Artner Tamás fiai szerezték meg. A 42. percben Radó egy megkerülős csellel becsapta Vukmirt, középre adását pedig a hosszú oldalon érkező Ugrai a kapuba vágta (0-1).


Harmadik meccsükön először nyertek a szombathelyiek
Fotó:MTI

A második játékrész szombathelyi akcióval indult, de Radó elpuskázta a nagy helyzetet. A 61. percben állt a legközelebb az egyenlítéshez az MTK. Vass kapufát lőtt, a kipattanót Rózsa megfogta. Ajátékrész második fele inkább a Haladásé volt, több kisebb helyzetet is kialakítottak, de a gól elmaradt. A mérkőzés egy kis közjátékkal ért véget, mert az öntözőberendzés a lefujás előtt bekapcsolt, csakúgy, mint korábban Pécsen.

Végül a Haladás 1-0-ra nyert.

Eredmény-OTP Bank Liga, harmadik forduló

MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Hidegkuti Nándor Stadion, 800 néző, vezette: Kassai Viktor

MTK: Groppioni – Nagy, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Vass (Frank 81.), Poór (Ayub 81.), Kanta, Pölöskei, Bese – Pál (Horváth 45.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Devecseri, Bosnjak – Ugrai (Szakály 65.), Simon (Németh 71.), Nagy, Iszlai, Halmosi – Radó (Andorka 90.) 

Gólszerző: Ugrai (42.)

Sárga lap: Poór (78.), Ayub (90.) illetve Schimmer (48.), Fehér (53.), Simon (62.), Rózsa (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik