Foci

Megvan Neymar első barcelonai gólja

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A Barca 7-1-re kiütötte Thaiföld All Star csapatát ázsiai túrájának első állomásán. A felkészülési mérkőzésen Pedro mesterhármast ért el és Neymar is betalált.

A katalánok ott folytatták, ahol abbahagyták. Miután brazil sztárjuk volt csapatát, a Santost földbe döngölték, nem kegyelmeztek a thaiföldieknek sem, könnyedén átléptek rajtuk.


Neymart lerántani sem lehetett
Fotó: AFP

A csapatban most először lépett pályára egy időben Lionel Messi és Neymar. Gerardo Martino húzása bejött, már a félidőben 5-1-re vezettek a gránátvörös-kékek. A másodikban sem álltak le, további kettőt vágtak, így alakult ki a meggyőző eredmény.

A védelem közepén a Gerard Piqué, Macky Franck Bagnack kettősnek szavazott bizalmat a vezetőedző és úgy tűnik jó döntés volt, hiszen csak egy gólt kapott csapata.

Mindez azért érdekes mivel a hírek szerint a katalánok bejelentkeztek David Luiz-ért, a Chelsea védőjéért. A Barcelona 30 millió font körüli összeget ajánlott a londoniaknak. A hátvéd jelenleg sérült és nem léphet pályára a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen, ám felépülését követően komoly erősítés lehetne a védelem tengelyében. Már amennyiben igazak a pletykák és a Barcelona tényleg kiveti rá a hálóját.

Eredmény – felkészülési mérkőzés:

Thaiföld All Star – FC Barcelona 1-7 (1-5)
Gólszerzők:Teerasil (43. – 11-esből) illetve Neymar (12.), Messi (14. – 11-esből, 26.), Pedro (19., 36., 48.), Sánchez (49.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik