Foci

Kubatov Gábor megvédte az MLSZ-t

Alempievic (alempievic, fradi, ftc, ferencváros, )
Alempievic (alempievic, fradi, ftc, ferencváros, )

A Fradi elnöke a szabályok ismeretében egyáltalán nem tartja túlzónak Alempijevic négy hónapos eltiltását.

A Fradi a labdarúgó NB1 második, vasárnapi fordulójában 2-0-ra kapott ki hazai pályán a rivális Viditől. A duplázó Nikolic Nemanja a második találatát büntetőből szerezte, melyet a fradis Aleksandar Alempijevic szorításában kapura törő Juhász Roland harcolt ki. A ferencvárosi focista piros lapot kapott, pedig lényegében nem is szabálytalankodott.

Ezt ő is így gondolta, ezért heves szóváltásba keveredett a játékvezetővel, meg is lökte Kassai Viktort, majd a pályáról lefele menet sértő megjegyzéseket tett rá. Kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága a szerb légióst négy hónapra eltiltotta. Az ítélet kapcsán többen felháborodtak, túl súlyosnak találták azt.

Érdekes, hogy az MLSZ-t éppen a szenvedő fél, a Fradi elnöke, Kubatov Gábor védte meg Facebook-oldalán. Mint fogalmazott: “Az MLSZ szabályzata leírja, hogy mi ilyenkor a büntetési tétel. Az nem szempont, vagy enyhítő körülmény, hogy szeretjük-e ezeket a szabályokat vagy sem, mert ezek vannak és mindenkire vonatkoznak. A játékosoknak ezt kihirdettük, megértették. Alempijevics – aki sajnos meglökte a bírót – az egyik legenyhébb büntetést kapta.”

 

És valóban, kaphatott volna sokkal súlyosabb büntetést is. Más kérdés persze, hogy a nemzetközi szinten rendkívül tisztelt és remekül bíráskodó Kassai Viktor a hazai gyepen gyakorta csapnivaló teljesítménnyel rukkol elő. Véleményünk szerint jelen esetben is hibázott, és hiába védte meg Kassai ítéletét Puhl Sándor a “Harmadik félidő” című műsorban, a fenti videón tökéletesen látszik, hogy a sport1 tv szakértője inkább csak bajtársiasságból védte a mundér becsületét…

A labdarúgás szabálykönyvének az esetre vonatkozó passzusai:

A játékvezetővel szemben elkövetett sportszerűtlenség, tettlegesség:

(1) Annak a labdarúgónak a büntetése, aki játékvezető – ideértve a játékvezető segítőjét is – téves, vagy tévesnek vélt döntése, ítélete ellen szóval vagy mozdulattal tiltakozik, működésére folyamatosan negatív kijelentéseket tesz:
a.)eltiltás egy – hat mérkőzéstől;
b.)játéktól eltiltás egy hónaptól – hat hónapig.

(2) Ha a labdarúgó a játékvezető személyére sértő kifejezést használ, vagy ilyen jellegű mozdulatot tesz, az /1/ bekezdésben meghatározott fegyelmi vétség súlyosabb büntetése: a.)eltiltás három – nyolc mérkőzéstől;
b.) játéktól eltiltás kettő hónaptól – egy évig.

(3) Ha a labdarúgó a játékvezetőt leköpi, tettlegesen bántalmazza, vagy erre kísérletet tesz, fegyelmi vétséget követ el, ezért a büntetése:
a./ Ha sérülést nem okozott, eltiltás minden sporttevékenységtől három hónaptól legfeljebb három évig
b./ Ha sérülést okozott eltiltás mindennemű sporttevékenységtől három évtől végleges időtartamra”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik