Foci

Hali, Sampdoria!

Haladás, Sampdoria (haladás, sampdoria, )
Haladás, Sampdoria (haladás, sampdoria, )

Két hajrában szerzett góljának köszönhetően a Szombathelyi Haladás 2-1-re legyőzte a Sampdoria labdarúgócsapatát.

Kedden kora este komoly vendég látogatott el a szombathelyi Rohonci úti stadionba, ugyanis az olasz élvonalbeli Sampdoria labdarúgócsapata játszott gálamérkőzést a Haladással. Az itáliaiak vasárnap este érkeztek és szombatig edzőtáboroznak Bükfürdőn, a felkészülés egyik része a Hali elleni összecsapás.


Schimmer Tamás küzdelme az olaszokkal
Fotó: MTI

Az első játékrészt követően még a vendégeknél volt az előny, a lengyel válogatott Wszolek a 35. percben talált be. Sokáig a 0-1 virított az eredményjelzőn, úgy tűnt, az olaszok megnyerik a mérkőzést, ám a találkozó hajrájában Andorka és Ugrai is betalált két percen belül, a Haladás így 2-1-re diadalmaskodott olasz élvonalbeli ellenfelével szemben.

A vendégeknél Laczkó Zsolt kezdőként lépett pályára, a második felvonás elején hozta le őt Delio Rossi, a genovaiak vezetőedzője.

Artner Tamás, a szombathelyiek mestere a mérkőzés után úgy vélekedett, hogy a riválison látható volt, hogy az alapozás közepén jár, de az is egyértelmű, játékosai milyen kiválóan bánnak a labdával. Delio Rossi szintén megdicsérte a Haladást, s azt mondta, ez a találkozó kiválóan szolgálta csapata felkészülését.

A mérkőzést 1300-an látták a helyszínen.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Haladás – Sampdoria (olasz) 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Andorka (85.), Ugrai (87.) illetve Wszolek (35.)

Haladás: Rózsa (Mursits, 46.) – Schimmer (Kalász, 46.), Guzmics, Fehér (Jagodics M., 46.), Tóth P. (Bosnjak, 46.) – , Szakály (Zsirai, 65.), Iszlai (Kulcsár, 68.) – Bastajic (Andorka, 46.), Nagy G. (Medgyes, 62.), Halmosi (Németh M., 46.) – Radó (Ugrai, 36.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Sampdoria: Tozzo – Castaldello, Gabbiadani, Costa (Castelli, 53.) – De Silvestri (Rodriguez, 76.), Wszolek (Obiano, 55.), Gentsoglou (Berardi, 58.), Garcia (Eramo, 77.), Laczkó (Reggini, 60.) – Gabbiadini (Pozzi, 81.) Sansone (Eder, 52.). Vezetőedző: Delio Rossi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik