Foci

Gálázott a Bayern München a Német Kupában

bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )
bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )

Pep Guardiola csapata simán legyőzte negyedosztályú ellenfelét, így készülhet a következő körre.

A BSV Rehden labdarúgói nagy valószínűséggel életük meccsére készülődtek hétfő este. A negyedosztályú kiscsapat ugyanis a Bayern München ellen játszott a Német Kupa első fordulójában. A sorsoláskor nyílván az egyik szemük sírt, a másik pedig nevetett.

Egy hasonló játéktudást képviseli csapat ellen több esélyük lett volna a továbbjutásra, viszont a közvetítési jogokból és a szövetségtől kapott pénzből (ez első körös csapatok mindegyike százezer eurót kap) több mint 110 millió forintot kaszáltak. (Érdekességként, még inkább a két ország futballgazdasága közti különbségként itt jegyezzük meg, hogy a Magyar Kupa győztese kapott idén 100 ezer eurónak megfelelő, azaz 30 millió forintos összeget.)

Thomas Müller triplázott
Fotó:AFP

A mérkőzésen természetesen kijött a két csapat közti óriási differencia. Pep Guardiola fiai Thomas Müller mesterhármasának köszönhetően 5-0-ra győztek, így továbbjutottak. Akárcsak Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 amely vért izzadva nyert ötödosztályú ellenfele ellen.

A következő kör párosítása még nem ismert, az viszont biztos, hogy további hat magyar érdekeltségű csapat lesz ott a folytatásban. Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán csapata a Greuther Fürth, Huszti Szabolcs Hannovere, Hajnal Tamás új csapata, az Ingolstadt, Király Gábor együttese, az 1860 München, Bajner Bálint gárdája, a Borussia Dortmund és a Nagy Dániellel a harmadosztályban vitézkedő Osnabrück.

Eredmény-Német Kupa, első forduló, hétfői mérkőzések

Duisburg-Paderborn 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Gardawski (32.), Orsula (90.) illetve Brückner (37.), ten Voorde (38.), Wemmer (80.)
Nöttingen-Schalke 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Huntelaar (30.), Goretzka (90+3.)
Regensburg-Union Berlin 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Amachaibou (19.) illetve Brandy (22.), Köhler (42.)
Rehden-Bayern München 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Shaqiri (18.), Müller (45., 59., 64. – a másodikat tizenegyesből), Robben (88.)

Videó-A Bayern meccsének összefoglalója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik