Foci

A Fradi lesz a leggazdagabb magyar klub?

Ferencváros-Videoton (Ferencváros-Videoton)
Ferencváros-Videoton (Ferencváros-Videoton)

Az újonnan alakuló Sólyom Hungarian Airways lehet a budapesti klub legfőbb támogatója.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy új tulajdonosa lehet a Ferencvárosnak. Ezt a hírt azonban Kubatov Gábor elnök cáfolta és elmondása szerint e kérdésben megosztott a Fradi vezetése; ő személy szerint nem adná el a klubot, jobban örülne egy tőkeerős szponzornak.


Az új Albert Stadion felülete kiváló reklámlehetőséget biztosít Budapest egyik legforgalmasabb keresztetződésében,
a Liszt Ferenc reptér felé félúton

Forrás:  MKOGY

Lehetséges vevőként hírbe hozták, majd cáfolták a CFR Cluj tulajdonosát Pászkány Árpádot, Demján Sándort, de még Csányi Sándort is. Most úgy tűnik, nem eladásról van szó, hanem jelentős szponzorációról. A Blikk értesülései szerint ugyanis az ománi és egyesült arab emírségekbeli finanszírozással megalakuló Sólyom Hungarian Airways lehet a befutó.

Az újság kérdésére Vágó József vezérigazgató nem erősítette meg, de nem is cáfolta ezt, annyit azonban megjegyzett, valóban szeretnének befektetni a tömegsportba.

Amennyiben valóban igazak a hírek, úgy a négymilliárd eurós (1200 milliárd forint) vállalkozás lehet a Ferencváros labdarúgócsapatának főszponzora. Ezzel a zöld-fehér csapat lenne a legtehetősebb gárda a magyar élvonalban.

Mi magunk nem csodálkoznánk, ha a szponzoráció hasonlóan a nyugat-európai példákhoz – Emirates Stadion, Allianz Arena, stb. – az új Ferencváros stadion hosszú távú névadó szponzorációját is magában foglalná, például Sólyom Airways Aréna néven.

Ugyanis az új stadion felülete igazán kecsegtető reklámfelület Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésében, félúton a Liszt Ferenc reptér felé.. Más kérdés, az eddigi névadó Albert Flórián mit szólna hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik