Foci

4 hónapra tiltották el a Fradi játékosát

piros lap (piros lap, )
piros lap (piros lap, )

Súlyos büntetés kapott Aleksandar Alempijevic, a Ferencváros labdarúgója, akit a Videoton elleni bajnokin állítottak ki.

A Fradi vasárnap 2-0-ra kapott ki hazai pályán a rivális Viditől. A duplázó Nikolic Nemanja a második találatát büntetőből szerezte, melyet az Aleksandar Alempijevic szorításában kapura törő Juhász Roland harcolt ki. A ferencvárosi focista piros lapot kapott, pedig lényegében nem is szabálytalankodott.


Alempijevicre 4 hónap kihagyás vár
Fotó: MTI

A légiós nehezen viselte a kiállítást, sportszerűtlen magatartása miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága augusztus 6-tól kezdődően négy hónapra eltiltotta minden sporttevékenységtől.

“A Ferencváros védője a Videoton FC elleni bajnokin gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt. A piros lapot követően, a pálya elhagyása közben, sértő, trágár megjegyzést tett a játékvezetőre. Az MLSZ a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett sportszakemberek esetében” – olvasható az mlsz.hu közleményében.

Közben a két klubot is megbüntették. A Ferencvárost rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és a hazai szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt. Ezért az FTC a két soron következő hazai mérkőzésén 20-20 fővel meg kell emelnie a rendezői létszámot, valamint szövetségi ellenőrt kell fogadnia. A Videoton is szurkolói miatt bűnhődik, a piros-kékek a drukkerek megbotránkoztató viselkedése miatt a következő idegenbeli bajnokin lesznek kénytelenek szövetségi ellenőrt fogadni és az eljárási költségeket fizetni.

A Pécs a Paks elleni bajnoki miatt 50 ezret fizethet be a közös kasszába, a tolnaiak pedig írásbeli figyelmeztetésben részesítették. Az MTK a harmadosztálytól való visszalépést követően szintén írásbeli figyelmeztetésben részesült.

Jarmo Ahjupera (Újpest) 1, Lubos Kamenar (Győr) 2, Guzmics Richárd (Haladás ) 1, Zoran Kostic (Diósgyőr) 1, Ivan Lovric (Honvéd) 1, Mohl Dávid (PMFC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Videó – A Ferencváros – Videoton mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik