Foci

Szalaiékat megszorongatta egy kiscsapat

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A Schalke 04 labdarúgócsapata 2-0-ra nyert a Német Kupa első fordulójában, de a vártnál nehezebben gyűrte le ötödosztályú ellenfelét. A magyar támadó kezdőként lépett pályára első tétmeccsén a vendégek színeiben.

A Schalke 04 is pályára lépett már a Német Kupa nyitófordulójában, szerencsére a nyáron igazolt Szalai Ádám egyből a kezdőben kapott helyet. A gelsenkircheniek az FC Nöttingen otthonába látogattak, amely egy ötödosztályú együttes.

A hazaiak nagyon jó iramban kezdtek, kétszer is kapufáig jutottak az első percekben, azaz közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Mégis a vendégek szereztek vezetést, Huntelaar talált be közelről, majd Szalai labdája után volt egy ígéretes kísérlete, amit védett a kapus.

A második felvonásban sokáig nem forgott veszélyben a Schalke továbbjutása, ám a végén nagy erőket mozgósított a Nöttingen, kis híján meglett az egyenlítő találat is. Kimaradt azonban egy ígéretes löket, majd a lefújás előtt nem sokkal Goretzka állította be a 0-2-es végeredményt. A magyar válogatott Szalai Ádámot a 65. percben váltotta Barnetta.

Vasárnap két magyar játékos, Korcsmár Zsolt és Huszti Szabolcs is eredményes volt a Német Kupában.

Eredmény – Német Kupa, 1. forduló

Nöttingen – Szalai Ádám 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Huntelaar (30.), Goretzka (90+3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik