Foci

Magát verte meg a Fradi

ferencvaros(960x640).jpg (ferencváros, )
ferencvaros(960x640).jpg (ferencváros, )

A Videoton 2-0 arányban győzte le a Ferencvárost a Puskás Ferenc Stadionban az NB1 második körében.

Nagy volt a küzdelem a forduló rangadóján
Fotó: MTI

Mindkét együttes győzelemmel kezdte a szezont: a zöld-fehérek 2-1-re diadalmaskodtak a Pécs otthonában, míg a Fehérvár hazai pályán magabiztosan nyert 2-0-ra a Haladás ellen.

A mérkőzés kis késéssel indult, mivel Calatayudnak, a vendégek hálóőrének kétszer is mezt kellett cserélnie Kassai Viktor megítélése szerint. A csúszás a pályaválasztót zavarta meg, legfőképp Ottent, a Fradi középső bekkjét. A holland játékos óriási védelmi hibát követett el, ami után Nikolic egy az egyben vezethette a labdát Jovára, és értékesítette is a ziccert. 0-1.

Az első félidő hátra lévő részében a Ferencváros becsülettel próbálkozott, mi több, Tuijp, az egyedüli ék három ordító helyzetet is elpuskázott.

A félidőben Böde Dániel is pályára lépett, így Ricardo Moniz együttese áttért a kétcsatáros játékrendszerre. Több helyzetet is ki sikerült alakítania a fővárosiaknak, újabb gólt mégis a Vidi ért el. A 75. percben az egy szöglet után elől ragadó Juhász Roland lépett ki Alempijevic mellett, aki lerántotta a 16-oson belül. Kassai habozás nélkül a büntetőpontra mutatott és kiállította a szerb származású középpályást. A tizenegyest Nikolic értékesítette. 0-2.

A tíz emberre fogyatkozó hazaiak ezt követően hitevesztetten játszottak, a szépítés sem sikerült Moniz fiainak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Ferencváros – Videoton 0-2 (0-1)

Ferencváros: Jova – Somalia, Otten (Böde, 46.), Alempijevic, Jovanovic – Besic, Józsi – Jenner, Holman (Cukic, 72.), Valpoort (Gyömbér, 57.) – Tuijp. Vezetőedző: Ricardo Moniz

Videoton: Catalayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Caneira, Sándor Gy. – Álvarez (Oliveira, 78.), Kovács I., Kleinheisler (V. Gomes, 63.) – Nikolic (Torghelle, 84.). Vezetőedző: Vitor Gomes

Gólszerzők: Nikolic (7., 76. – a másodikat tizenegyesből)

Sárga lap: Jovanovic (28.), Valpoort (46.) ill. Juhász Roland (35.)

Piros lap: Alempijevic (75.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik