Foci

A Kecskemét vezeti a tabellát, a Győr megint ikszelt

kecskeméti te (kecskeméti te, )
kecskeméti te (kecskeméti te, )

A KTE úgy verte 2-1-re a Kaposvári Rákóczit, hogy a végeredmény már az első félidőben kialakult. A Győr ismét tíz emberrel fejezte be a mérkőzés

Múlt héten a Kaposvár hetet kapott Debrecenben, a Kecskemét viszont hármat lőtt a Honvédnak, így ellentétes úton kezdték meg az idei menetelést a csapatok.

A szombat esti találkozón nem telt el sok idő, máris örülhettek a vendégek szurkolói, ugyanis a 6. percben Savic szögletére Mogyorósi érkezett (0-1). A KTE dominanciája ellenére a 21. percben egyenlíteni tudott a Kaposvár Petrache révén.

Ezt nem hagyták annyiban a lila-fehérek és rákapcsoltak, így még az első félidőben átvették a vezetést: Balázs lövésénél Posza ugyan még hárított, de az ismétlést Forró már a kapuba juttatta (1-2).

A fordulást követően mindkét együttesnek voltak lehetőségei a gólszerzésre, ám a hálóőrök remekül helyt álltak, így maradt a 2-1-es kecskeméti győzelem.

Sikerével a KTE átvette a vezetést a bajnokságban, bár ez két forduló után még semmit sem jelent.

Két meccs, két pont
Fotó: MTI

A bajnok Győr az első fordulóban, a Diósgyőr ellen 1-1-es döntetlent követően Szombathelyre látogatott. A Haladás a Videoton ellen elszenvedett vereségét javította volna és eleinte úgy tűnt, siker is nekik.

Kamenar kiállítását követőn – mindez a 6. percben történt – Stevanovic szállt be a meccsbe. A megítélt büntetőt Radó vágta be, így rögtön vezetést szereztek a hazaiak.

A félidő derekán Varga, Kink és Martinez összejátéka után egyenlíteni tudott az ETO, majd a Haladásnak is volt sansza az újbóli vezetésre.

A szünet után megint egy piros és egy tizenegyes következett, ám ez most a Győrnek kedvezett: Guzmics ment idő előtt zuhanyozni, Kink pedig a mészpontról bevágta a labdát (1-2).

Négy perccel később azonban Iszlai passzát Radó értékesítette, így megint egál volt az állás (2-2). A végeredmény is ez maradt, így a címvédő máris négypontos hátrányban van az éllovas Kecskeméttől.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Kaposvári Rákóczi – Kecskeméti TE 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Petrache (21.), illetve Mogyorósi (6.), Forró (32.)

Kaposvár: Posza – Okuka, Zámbó, Petrache, Jánvári – Balázs B., Addo, Babic, Vrucina, (Haruna, 66.) – Oláh (Bőle, 70.), Markus (Waltner, 66.) Vezetőedző: Prukner László.

Kecskemét: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Forró – Vukasovic, Bulajic – Savic, Leo (Pekár, 59.), Balázs Zs. – Rajczi Vezetőedző: Bekő Balázs.

Sárga lap: Jánvári (63.), illetve Vukasovic (23.)

Szombathelyi Haladás – Győri ETO FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Radó (9.-büntetőből; 58.), illetve Martinez (33.), Kink (54.-büntetőből)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri, Tóth P. – Nagy G. (Gyurján, 81.), Szakály A. (Iszlai, 46.), Németh (Kalász, 61.), Halmosi – Radó Vezetőedző: Artner Tamás.

Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Dordevic, Dinjar (Stevanovic, 7.) – Kamber, Mevoungou – Kronaveter (Burgos, 66.) – Varga R. (Andric, 65.), Martinez, Kink Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Guzmics (37.), Halmosi (65.), Tóth P. (79.), Radó (84.), illetve Martinez (29.), Lipták (65.), Kamber (70.)

Piros lap: Guzmics (53.), illetve Kamenár (5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik