Foci

Ezért „darálnak le” minket a nemzetközi porondon

foci-labdarugas(210x140)(1).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(1).jpg (foci, labdarúgás)

Horváth Ferenc, az MVM Paks labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Magyarországon nem engedik a kemény játékot.

Amint arról írtunk, pénteken, az OTP bank Liga 2. Fordulójának nyitómeccsén az MVM Paks Simon Attila duplájának köszönhetően 2-1-re nyert a PMFC-Matias ellen. A hazaiak így két forduló után is hibátlan mérleggel állnak, míg a vendégek továbbra sem tudtak még pontot szerezni a bajnokságban. Az edzői értékelések következnek.

„Simon Attilának az a feladata, hogy gólt lőjön, azért van a pályán. Az egész csapatról elmondható, hogy jó felfogásban, frissen, jól, gyorsan játszva játszottak. Úgy éreztem, ez egy megnyerhető mérkőzés, végig mi irányítottuk a játékot, pár perc volt csak, amikor a Pécs dominált. Lényegesen többet és sokkal agresszívebben védekeztek most a játékosok, mint a múlt héten, talán helyzete sem nagyon volt a Pécsnek. Szép lassan lépdelünk előre mentálisan és játékban is” – mondta Horváth Ferenc, a hazaiak trénere a lefújást követően a Sport TV-nek.


Horváth Ferenc rámutatott egy nagy problémára
Fotó: Facebook

A meccsen számtalanszor villant a sárga lap, erről is kérdezték a fiatal szakembert. Horváth ugyan eleinte nem akart kritizálni, de azért csak kibújt a szög a zsákból és érdemes arra odafigyelni, amit az egykori kiváló csatár mondott:

„Nem akarok ebbe a bírói dologba belefolyni, de azért is fordulhat elő, hogy a nemzetközi szinten ledarálnak minket, mert Magyarországon nem engedik a kemény játékot, ezért van ennyi sárga lap és ezért vannak ilyen mérkőzések, meg kis sztárocskáink, akik nemzetközi szinten szinte semmit nem érnek.”

Kollégája, a pécsi Lőrincz Emil érthetően csalódottan, ám rendkívül reálisan nyilatkozott a Sport Televíziónak a látottakról.

„Mindenben kevesebbet mutatott a csapat, mint az előző mérkőzésen, semmiben sem tudtunk előrébb lépni. A mai nap nem is pörögtünk úgy, ahogy szerettünk volna – igaz, nagyon meleg volt. Nem volt egy jó mérkőzés a részünkről. Elmondtam nem egyszer, nem kétszer: a pályán az van, ahogy a játékos dönt. Az edző tud kreálni tízfajta szituációt, de a mérkőzésen lehet a tizenegyediket kell meghozni döntésként, így alakult, sajnálom. Tompa volt a csapat, ennek eredménye, hogy nem tudtunk pontot szerezni.”

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik