Foci

Barcelonai gólfesztivál Neymar volt csapata ellen

lionel messi (lionel messi, )
lionel messi (lionel messi, )

A Barcelona 8-0-ra nyert Neymar volt focicsapata, a Santos ellen.

Minden évben, a bajnokság kezdete előtt rendezik meg a Nou Campban a Gamper Kupát, melyet a klub egykori alapítójáról, játékosáról, majd elnökéről neveztek el. Idén a 48. kiírást tartották, a házigazda pedig 36. Alkalommal tartotta otthon a trófeát, ezúttal a Santos szaladt egy nagy katalán pofonba.


Neymar csak a kispadon kezdett
Fotó: AFP

Tata Martino, a Barca újdonsült trénere elég masszív kezdőt küldött ki a pályára, ám Neymar és Cesc Fabregas így is csak a padon kezdett. Onnan láthatták, hogy a társak így is lefocizzák a brazil csillag korábbi munkaadóját, mér a félidőben 4-0 volt az állás a hazaiaknak, Lionel Messi nyitotta a gólok sorát.

A félidőben nyolc helyen változott a Barcelona összeállítása, ám ezt követően sem nagyon változott a játék képe, Fabregas alig több mint 20 perc alatt két gólt is berámolt – a másodikhoz Neymar asszisztált –, majd Adriano is beköszönt, a fiatal Dongou állította be a 8-0-s végeredményt.

Korábban még nem volt ilyen nagyarányú győzelem a Gamper Kupa fináléjában, így Tata Martino egy történelmi meccsel debütált a kispadon.

Eredmény – Gamper Kupa, döntő

Barcelona – Santos 8-0 (4-0)
Gólszerzők: Messi (8.), Leo (12. – öngól), Sanchez (21.), Pedro (29.), Fabregas (53., 68.), Adriano (75.), Dongou (83.)

Videó – A barcelonai henger:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik