Foci

Gera az egyik legjobb igazolás

gera zoltán (gera zoltán)
gera zoltán (gera zoltán)

A Fulham honlapján közzétett lista szerint Gera Zoltán a klub történetének 10. legjobb igazolása.

Gera munkáját elismerték
Fotó: MTI

A top10-be olyan labdarúgók kerültek, akik ingyen igazoltak a Craven Cottage-ra. Gera Zoltánt a londoni alakulat 2008-ban szerződtette le és három szezont töltött a fekete-fehéreknél: 2011-ben korábbi klubjához, a West Bromhoz távozott.

A Fulhammel 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott, de a fináléban az Atlético Madrid hosszabbításban 2-1-re nyert.

A listára olyan nevek kerültek fel, mint az amerikai Carlos Bocanegra, aki 116 mérkőzésen húzta magára a klub mezét, vagy Ray Houghton, aki a 80-as évek elején volt a csapat egyik vezére.

“Miután Gera Zoltán úgy döntött, nem hosszabítja meg a szerződését, Hodgson meggyőzte a magyar válogatott játékost, hogy csatlakozzon a csapathoz. Miután megvette a lábát nálunk, a 2009/2010-es szezonban Gera villogott a pályán. Minden Fulham-szurkoló szívét megnyerte elkötelezettségével, miközben az Európa Ligában fontos gólokat szerzett. A CSZKA Szófiának, a Baselnek, a Shaktar Donyecknek, a Juventusnak és a Hamburgnak is betalált ( a Juve esetében kétszer is), a döntő felé vezető úton. Zollyt később a szurkolók a szezon legjobb játékosának választották, mielőtt 2011-ben távozott 121 mérkőzés és 17 gól után” – írja a Fulham honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik