Foci

Nyolc gól egy félidő alatt: legyőzte a City a Milant

Dzeko (dzeko, manchester city, west bromwich albion, )
Dzeko (dzeko, manchester city, west bromwich albion, )

A Manchester City labdarúgócsapata 5-3-ra nyert az AC Milan ellen az Audi Kupa elődöntőjében. A házigazda München a Sao Pualót verte 2-0-ra.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Audi Kupát. A kétnapos tornát minden második évben bonyolítják le a müncheni Allianz Arénában, idén a házigazda Bayern mellett az angol Manchester City, az olasz AC Milan és a brazil Sao Paulo vesz részt az eseményen. A szerdai játéknap győztesei az aranyéremért, a vesztesek a bronzért csatáznak majd csütörtökön.


Edin Dzeko két gólt is szerzett
Fotó: AFP

Először az angol és az olasz együttes mérte össze az erejét és valami egészen elképesztő első 45 percet produkáltak a felek. A többi közt a nyáron igazolt Fernandinhóval, Joveticcsel és Navasszal felálló City már a harmadik percben megszerezte a vezetést a fiatalokkal teletűzdelt lombardok ellen, a 36. minutumban pedig már 5-0 (!) volt az állás. A Milan nem hagyta annyiban a dolgot, El Shaarawy duplájával, valamint Petagna találatával a szünet előtt felzárkózott két találatra.

A második felvonás majdnem egy olasz góllal indult, majd bő negyedóra játék után a Manchester előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség. Több találat végül nem született, azonban így sem unatkozhattak a stadionba kilátogató nézők, akik a piros-fehér sálak láttán minden bizonnyal az esti Bayern München – Sao Paulo ütközetre hangoltak.

Nem kellett csalódniuk abban a találkozóban sem. Gólból ugyan kevesebbet láthattak (az első félidőben például egyet sem), de Mandzukic és Weiser a második 45 percben a döntőbe lőtték a bajorokat. A braziloktól csak egy kihagyott büntetőre futotta, Rogério rontott.

Eredmény – Audi Kupa, elődöntő

Manchester City – AC Milan 5-3 (5-3)
Gólszerzők: Silva (3.), Richards (19.), Kolarov (22.), Dzeko (33., 36.) illetve El Shaarawy (37., 39.), Petagna (43.)

Bayern München – Sao Paulo 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Mandzukic (55.), Weiser (86.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik