Foci

Pintér Ádám túl sokat keres, ezért távozhat klubjától

pinter-adam(650x433)(1).jpg (pintér ádám, )
pinter-adam(650x433)(1).jpg (pintér ádám, )

A spanyol Real Zaragoza labdarúgócsapata úgy néz ki kénytelen megválni több játékosától, miután kiesett a spanyol élvonalból. A hírek szerint a magyar válogatott szűrőjét is elengedhetik.

A marca.com információi szerint klub azért döntött így, mert a másodosztályhoz képest több futballistájának magas a fizetése. Az elnök amondó, ha az átigazolási időszak végéig nem tudja eladni őkat, akár ingyen is elengedi a szóban forgó játékosokat.

Az nb1.hu spanyol forrásokra hivatkozva azt állítja, Pintér Ádám ilyen, hiszen évente 500 ezer eurót keres, ami körülbelül 150 millió forintnak felel meg és az egyesület ezt sokallja. Ráadásul a zaragoza még tartozik a játékos korábbi klubjának, az MTK-nak is 500 ezer euróval (az 1 milliós vételár felével, a labdarúgóklubokra vonatkozó spanyol csődtörvény értelmében).

Pintér Ádám a nyáron klubot válthat
Fotó: AFP

Jelen állás szerint meglehet, Pintér azok közé a játékosok közé tartozik majd, akiken a spanyol gárda még pénzt is kereshet. Információk szerint a Panathinaikosz ajánlatot tett Pintér Ádám megvételére. A görög csapat a 2012/2013-as idényben 6. helyen végzett az első osztályban. Legutóbb, a magyarok közül Rudolf Gergely játszott a klub színeiben.

Az egykor az MTK agárdi akadémiáján pallérozódó játékos három esztendeje tartozik a Zaragoza kötelékéhez, ezalatt 44 mérkőzésen lépett pályára. Figyelembe véve, hogy a spanyol bajnokság 20 csapatos, így optimális esetben évente 38 bajnoki, és továbbá Király Kupa-meccseket is játszhatott volna, ergo a 44-es szám nem tűnik meghatározó szerepnek… Így a magyar válogatott védekező-középpályása számára akár még jól is jöhet a váltás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik