Foci

Összejöhet a futballtörténelem legdrágább igazolása

gareth-bale(650x433)(1).jpg (gareth bale, )
gareth-bale(650x433)(1).jpg (gareth bale, )

Gareth Bale nemsokára a Real Madrid játékosa lehet. 100 milliós ajánlat érkezett a középpályásért.

A hírek szerint a Tottenham elnöke, Daniel Levy már beletörődött abba, hogy a játékos is el akar igazolni, de szeretné minél drágábban adni sztárját. Az eddigi átigazolási rekordot Cristiano Ronaldo tartja Madridba költözésével, akkor a Blancók 94 millió eurót utaltak át a Manchester United bankszámlájára.

Gareth Bale
Fotó: AFP

A Marca állítása szerint Bale órákon vagy legalábbis napokon belül a királyi gárdához csatlakozhat. A játékos már nem edz csapatával, és a Sunderland elleni felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára. 100 millió euró körül mozog a vételára, és körülbelül 8-9 milliót kereshet majd évente a walesi támadó.

Ha az észak-londoniak elnöke hajlandó elfogadni a Real Madrid ajánlatát, akkor pár nap elteltével már a Los Angelesben készülő madridiakhoz csatlakozhat. Kérdés, hogy ezzel az igazolással a királyi alakulat fel tudná-e venni a versenyt a bajnoki címért, a Neymarral megerősödött Barcelonával, mivel Bale még ha remek játékos is, egyedül nem biztos, hogy elég lesz a katalán uralom megtöréséhez, pláne nem ennyi pénzért. Más pletykák szerint a Real Madrid csak 80 millió euró közeli összeget tud fizetni, de átadnák a Tottenhamnek Angel Di Mariát és Fabio Coentraót.

Közben egyes források már azt is tudni vélik, kivel pótolnák Bale-t az észak-londoniak. André Villas-Boas, a Paris Saint Germain argentin középpályását, Javier Pastorét szemelte ki utódnak. A játékos két éve 36 millióért igazolt Párizsba a Palermóbol. A középpályát teljes szélességében képes bejátszani, komoly erősítés lenne.

Bale eligazolásával továbbá könnyedén ki tudnák fizetni Roberto Soldado 30 millió körüli kivásárlási árát is. Az összegből még futna egy-két minőségi játékos megszerzésére is az AVB-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik