Foci

Arany-kupa: Amerika, ötödször

usa (usa, labdarúgás, foci)
usa (usa, labdarúgás, foci)

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték az Egyesült Államok-Panama labdarúgó mérkőzést az Arany-kupa döntőjében. Az amerikaiak Break Shea találatával diadalmaskodtak.

Az Észak- és Közép- Amerikában zajlódó tornán már a finálé következett. Az elődöntőben USA Hondurason lépett túl, míg Panama a 2 évvel ezelőtti bajnokot, Mexikót győzte le.

Nagy volt a várakozás a döntővel kapcsolatban, hiszen a panamaiak történelmük során másodjára jutottak el idáig, míg az amerikaiak ötödik alakalommal szerették volna elhódítani a trófeát.

A jelenleg az angol első osztályú Stoke Cityben futballozó Shea lőtte a mérkőzés egyetlen gólját pár perccel becserélése után, a 69. percben. Ez győztes találatnak bizonyult, ami mutatja, hogy az amerikaiak edzője, Jürgen Klinsmann remek taktikai érzékkel nyúlt bele csapatába.

Donovannek szemüveg nélkül is ment, a torna legjobbja lett
Fotó: AFP

A torna legjobb játékosának járó Aranylabdát, az amerikai Landon Donovan kapta, aki 5 gólt és 7 asszisztot jegyzett, ráadásul a döntőben már napszemüveg sem kellett neki. Rajta kívül még csapattársa, Chris Wondolowski és a panamai Gabriel Torres lőtt 5 gólt.

Eredmény – Arany-kupa, döntő

Egyesült Államok – Panama 1-0 (0-0)
Gólszerző: Shea (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik