Foci

Tovább tart a Honvéd vesszőfutása

marco rossi (marco rossi, )
marco rossi (marco rossi, )

Az OTP Bank Liga első fordulójában az Európa Ligától búcsúzó Honvéd Kecskeméten is kikapott.

Nem túl jó előjelekkel készült kecskeméti vendégjátékára a Budapest Honvéd. A fővárosi klub ugyanis kettős vereséggel kiesett az Európa Ligából. A hazaiak pedig az új vezetőedzővel, Bekő Balázzsal várták a szezonkezdetet.

Álomszerűen kezdődött az új edző számára a mérkőzés. A szintén új szerzemény Boris Bulajic kényszerítőzött Rajczi Péterrel a hetedik percben, majd a visszakapott labdát éles szögből Kemenes lábai között a kapuba lőtte (1-0). Érdekesség, hogy Bulajic attól a Celik Niksictől érkezett, amelynek Marco Rossi fiai két meccsen 13 gólt rúgott az EL-selejtező első fordulójában.

Ezután felváltva forogtak veszélyben a kapuk, több találat azonban már nem született az első játékrészben.

Savic ezúttal is jól szervezte a Kecskemét játékát
Fotó:MTI

A második félidő elején inkább a fővárosi klub volt aktívabb, gólt azonban ismét a Kecskemét szerzett. Mogyorósi viharzott el a jobb oldalon, a centerezésre Eliomar érkezett és az ötösről a léc alá fejelt (2-0). A folytatásban maradt támadásban a hazai gárda, Pekár 36 méteres szabadrúgása a lécre vágódott. A ráadás perceiben Vécsei egy 34 méteres bombával még szépített (2-1). A liláknak még erre is volt válaszuk és Oussou is meglőtte első gólját a magyar bajnokságban . A cserejátékos Savic passza után 15 méterről kilőtte a jobb alsót (3-1).

Az új edző sikerrel debütált Kecskeméten, a Budapest Honvéd pedig legutóbbi három tétmeccsén kikapott.

Eredmény-OTP Bank Liga, 1. forduló

KTE-Phoenix Mecano – Budapest Honvéd 3-1 (1-0)
Kecskemét, 3000 néző, vezette: Solymosi Péter

Kecskemét: Németh – Mogyorósi, Póti, Karan, Forró – Balázs (Pekár 58.), Vukasovic (Patvaros 84.), Savic, Bulajic, Eliomar (Oussou 69.) – Rajczi

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Vécsei, Hidi (Mancini 75.), Nagy – Vernes, Testardi (Kozma 57.), Holender (Diaby 67.)

Gólszerző: Bulajic (7.), Eliomar (66.), Oussou (90+2) illetve Vécsei (90+1)

Sárga lap: Póti (13.), Savic (57.) illetve Testardi (9.), Hidi (72.), Ignjatovic (82.), Alcibiade (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik