Foci

Schweinsteiger mindenkit lenyomott

Bastian Schweinsteiger (bastian schweinsteiger, )
Bastian Schweinsteiger (bastian schweinsteiger, )

Bastian Schweinsteigert, a Bayern München középpályását választották az elmúlt idény legjobb Bundesliga-játékosának a német sportsajtó képviselői.

Schweinsteigerre az 527 szavazó közül 92-en szavaztak, míg két csapattársára, a második helyen végző francia Franck Ribéryre 87-en, a harmadikként záró Thomas Müllerre pedig 85-en.

“Egy kicsit meglep az eredmény. Akadtak olyan időszakok, melyekben inkább kritikus volt velem szemben egyes cikkek hangneme” – idézte a győztest a kicker futballmagazin.

A hazai kupa és bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerő Bayern Münchenből kilenc futballista került be a legjobb 15 közé. A Borussia Dortmund, amely mindhárom sorozatban a bajor csapat mögé szorult, öt futballistával szerepel a bő élcsoportban.

A Bayern München és a Borrussia Dortmund játékosai mellett csak a leverkuseni gólkirály, Stefan Kiessling fért be az első 15-be.

Az edzőknél a bajorok azóta távozott trénere, Jupp Heynckes győzött nagy fölénnyel. Második lett a freiburgi Christian Streich, harmadik pedig a dortmundi együttest irányító Jürgen Klopp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik