Foci

Jól sikerült a Vidi bajnoki rajtja

Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )
Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )

A székesfehérvári gárda első ellenfele a Haladás volt az OTP Bank Ligában, a piros-kékek 2-0-ra nyertek.

Az Európa Ligától már az első fordulóban búcsúzó Videoton a Haladás csapatát látta vendégül a Sóstói Stadionban. Egyértelműen a hazai gárda volt a mérkőzés esélyese, hiszen a Vidi minden bizonnyal a bajnoki címért fog harcolni.

Ennek ellenére a szombathelyi gárda volt veszélyesebb az első percekben: Radó nagy helyzetet hagyott ki (Calatayud kapus debütált egy bravúrral), majd Schimmer szabadrúgása csattant a kapufán. Éledezett a székesfehérvári együttes is. Sándor György hagyott ki egy ziccert, utána már azonban megszületett a vezető találat. Kleinsheisler László a tizenhatos jobb oldaláról középre indult, majd 15 méterről ütemtelenül a bal alsóba lőtt (1-0). A játékrész legvégén megduplázta előnyét a hazai csapat. Nikolic lépett ki a védők között, majd Rózsa mellet higgadtan a kapuba gurított (2-0).

A második félidőben mindkét csapatnak volt helyzete, a szombathelyiek pedig könnyen szépíthettek volna: előbb Ugrai gólját érvénytelenítették les címén (nem volt az), majd Radó akart gólt lövetni Halmosival, de Stopira az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. A végére tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, Ugrai szerezte meg a második sárga lapját, majd Rózsa kapus tolta ki ujjheggyel a debütáló csatár, Zé Luis alsóba tartó próbálkozását, maradt a 2-0.

José Gomes csapata győzelmével valamelyest kárpótolta drukkereit a kínos EL-kudarc után.

Eredmény, OTP Bank Liga, 1. forduló

Székesfehérvár, 3000 néző vezette: Andó-Szabó Sándor

Videoton – Haladás 2-0 (2-0)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira – Kleinheisler (Oliveira 70.), Caneira, Kovács, Sándor, Álvarez (Gyurcsó 63.) – Nikolic (Zé Luis 75.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Devecseri, Bosnjak – Gyurján (Ugrai 45.), Iszlai (Szakály A. 45.), Nagy (Németh 65.), Halmosi – Radó Gólszerző: Kleinheisler (25.), Nikolic (45.)

Gólszerzők: Kleinheisler (26.), Nikolic (45+1.)

Sárga lap: Caneira (15.), Vinicius (34.) illetve Nagy (13.), Ugrai (47., 89.), Guzmics (57.) Devecseri (70.)

Piros lap: Ugrai (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik