Foci

Guardiola pofozkodott Dortmundban

Josep Guardiola (josep guardiola, )
Josep Guardiola (josep guardiola, )

A spanyol szakember egy taslival próbálta meg felpörgetni játékosát, Thiago Alcantarát.

Josep Guardiola máris elbukta első trófeáját a Bayern Münchennel, miután szombaton este, Dortmundban 4-2-re kikapott együttesével a német Szuperkupa döntőjében. A mérkőzés a 76. percben járt, amikor a spanyol szakember 3-2-es dortmundi vezetésnél a játékosaihoz beszélt, majd váratlanul felpofozta Thiago Alcantarát, aki egyébként nem sokkal később egy remek passzal vétette észre magát – más kérdés, hogy Müller fölé emelt.

Videó – Thiago bánta Guardiola motiválását:

„Ilyen a futball. Jól játszottunk, csináltunk jó dolgokat, de egy erős csapattal találtuk szembe magunkat, nem hiába jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe is. De büszke vagyok a játékosaimra. Jó lecke volt ez a számunkra, egy hónap közös munka után örömmel töltött el a teljesítményünk” – mondta a találkozót követően Pep Guardiola az AP hírügynökségnek.

Nem csak a pofonnal hívta fel magára a figyelmet a mindig elegáns spanyol. A meccset követően az egyik német televízió-társaság riportere készített vele interjút, majd a rákbetegséggel küzdő Tito Vilanováról kezdte el kérdezgetni az edzőt. Guardiola az első két kérdésre még válaszolt, ám a harmadikkal már kihúzta nála a gyufát a riporter, nem is felelt rá, csak annyit mondott, hogy „ez abszurd, azért vagyunk itt, hogy a labdarúgásról beszéljünk”. Ezt követően faképnél hagyta a tévést.

Videó – A riporter túlfeszítette a húrt a spanyolnál:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik