Foci

Debreceni gólfesztivál a Kaposvár ellen

Debrecen-Kaposvár (dvsc-teva, kaposvári rákóczi, )
Debrecen-Kaposvár (dvsc-teva, kaposvári rákóczi, )

A DVSC-TEVA csapata könnyedén legyőzte a 80 percet emberhátrányban játszó Kaposvárt az OTP Bank Liga első fordulójának zárómeccsén.

Kérdéses volt, mennyire viselte meg a Debrecen labdarúgócsapatát a csütörtöki Európa Liga selejtezőben elszenvedett vereség és kiesés.

A meccs elején úgy tűnt nem sikerült teljesen rendet tenni a fejekben Kondás Elemérnek. A Kaposvár ugyanis hamar megszerezte a vezetést. A nyolcadik percben Babic nagyszerű labdája után Vrucina tört kapura és Verpecz felett a tizenhatosról a hálóba emelt (0-1). Nem tartott sokáig a vendégek előnye. Kovács szabálytalankodott Sidibével szemben a büntetőterületen belül. Farkas Ádám játékvezető kiállította a védőt, a büntetőt a sértett a jobb felsőbe lőtte (1-1). Nem meglepő módon maradt támadásban a Loki, de a vezetést csak a félidő végén sikerült megszerezni. A 38. percben Bódi beadása után az üresen maradt Korhut a bal alsóba bombázott (2-1).

Hétszer ünnepelhettek a Loki játékosai 
Fotó:MTI

A második játékrészben már beindult a gólhenger. Az 50. minutumban Kulcsár lövését még Posza kiütötte, de a kipattanóra a feladó ért oda a leghamarabb és a jobb alsóba helyezett (3-1). Három perccel később Bódi lövését a vendégek kapusa saját játékostársára, Jánvárira ütötte, róla pedig a kapuba pattant a játékszer (4-1). A 70. percben óriási góllal már néggyel ment a Debrecen. Egy gyors szabadrúgás után Ferenczi az ötös elől a jobb felsőbe lőtt (5-1). Megvan a hatodik is. Lázár beadását Horváth bólintotta a hálóba (6-1). Zsidai távoli lökete felpattant Posza előtt, akiről a kapuba vágódott a játékszer (7-1).

A folytatásban már nem született több találat, így a DVSC-TEVA igazi gólgálával kezdte a szezont. Prukner Lászlónak pedig nem lesz könnyű dolga egy ilyen vereség után.

Eredmény-OTP Bank Liga, 1. forduló

DVSC-TEVA – Kaposvári Rákoczi 7-1 (2-1)
Debrecen 3000 néző, vezette: Farkas Ádám

Debrecen: Verpecz – Lázár, Mészáros, Morozov, Korhut – Bódi, Zsidai, Se. Bouadla (Szakály 73.), Ferenczi – Kulcsár (Horváth 74.), Sidibe (Volas 57.)

Kaposvár: Posza – Okuka, Petrache (Albert 67.), Kovács, Jánvári – Vrucina, Addo, Oláh, Babic (Thian 56.), Balázs – Waltner (Coroian 45.)

Gólszerző: Sidibe (13.-tizenegyesből), Korhut (38.), Kulcsár (50.), Jánvári (53. –öngól), Ferenczi (70.), Horváth (77.), Zsidai (87.) illetve Vrucina (8.)

Sárga lap: Ferenczi (16.), Zsidai (31.), Morozov (71.), Lázár (90.) illetve Babic (48.)

Piros lap: Kovács (11.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik