Foci

Fenyegetni kell a játékosokat Pápán

Tóth Bálint (Tóth Bálint)
Tóth Bálint (Tóth Bálint)

Az OTB Bank Liga 2013/14-es nyitófordulójának első, Lombard FC Pápa – Puskás Akadémia FC találkozója után az edzők értékeltek.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a pénteki találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. Egyik tréner sem volt teljesen megelégedve csapata nyújtott játékával az összecsapást követően.

Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője érdekesen fogalmazott nyilatkozatában: a játék képe alapján nyernie kellett volna csapatának, de csapata nem szívvel-lélekkel küzdött. Hogy ezt a jövőben elkerüljék, keményebb kézzel bánik majd  a játékosokkal. Az edző így beszélt:

„Bosszús vagyok, mert egy-null után vagy még azt megelőzőleg is temérdek helyzetünk volt. Sajnos ez az agresszivitás a gólszerzéshez kevés. Az pedig törvényszerű, hogy ilyen találattal egyenlít az ellenfél. Majd fejvesztve rohanunk előre, tipikusan magyar mentalitás, amihez már az idegenlégiósok is nagyszerűen alkalmazkodtak. Ez nagyon karcsú volt, így nem lehet győzni, félakarattal, közben pedig hivatkozunk a melegre. Ez nagyon vérszegény teljesítmény volt. Azon leszek, hogy megváltoztassam a játékosok mentalitását, fenyegetni kell az embereket és majd időközben kiderül ki az, aki mérkőzéseken is oda tudja tenni magát. Meglátjuk, hogy hova lyukadunk ki ezzel a módszerrel.”

Benczés Miklós, a vendégek vezetőedzője többé-kevésbé elégedett volt a végeredménnyel, egy újonc csapatnak mindenképp jó jel a nyitómeccsen egy idegenben szerzett pont. Benczés így értékelt:

„Eredményesek voltunk és idegenben egy újonc csapatnak jó ajánlólevél a folytatáshoz a döntetlen. A mutatott játékkal azonban nem vagyok elégedett, nem azt a stílust játszottuk, amit elterveztük, de ez nagyban köszönhető volt az ellenfelüknek is. Valljuk be őszintén, a győzelem megszerzésére nagyobb esélye volt a Pápának. Viszont ma hat akadémista is pályára lépett csapatomban, és ez egy újabb ok, ami miatt elégedett lehetek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik