Foci

Az utolsó pillanatban nyert a Paks Újpesten

Kabát Péter (kabát péter, )
Kabát Péter (kabát péter, )

Az Újpest FC labdarúgócsapata hazai pályán kapott ki 2-1-re a Pakstól az OTP Bank Liga első fordulójában. Simon 93. percben szerzett büntetője döntött.

Szombaton délután az Újpest a Paksot fogadta és szomorúan kellett elkönyvelnünk, hogy nagyon kevesen látogattak ki a Megyeri útra – köztük volt Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Persze ez annak ismeretében nem meglepő, hogy még maga Balajcza Szabolcs is úgy véli, majd a kiesés ellen kell küzdenie a nagy múltú lila-fehér klubnak.

Az első 45 perc alapján meg kellett állapítanunk, hogy a folytatásban már lehet többen mennek ki a stadionba, ugyanis jól fociztak a hazaiak. Például már az ötödik percben nagy helyzetbe került az Újpest, Tshibuabua szöktette remek ütemben a szélről Kabátot, a csatár lövését azonban védeni tudta Molnár kapus. A folytatásban is megvolt a kellő lendület a vendéglátók játékában, igaz sok támadás halt el a magyar labdarúgás egyik nagy problémája miatt: azaz hogy a magyar játékosok hadilábon állnak a beadásokkal.


Kabát Péter góllal kezdte a szezont, de csapata kikapott
Fotó: Facebook

A félidő végét megnyomta Kozma István együttese: előbb Ahjupera gurított mellé ígéretes helyzetből, majd Kabát értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt a 42. Percben (1-0). Sőt, egy rendkívül tetszetős támadás végén Vasiljevic kezdett cselsorozatba, majd okosan a hosszú alsót vette célba közelről, de a már a földön fekvő Molnár még védeni tudott, így maradt az 1-0 a szünetig.

Fordulás után is a hazai csapat diktálta a tempót, de az látszott, hogy Horváth Ferenc fejmosást tarthatott az öltözőben, mert a paksiak is aktívabbak lettek. Simon Attila egyenlíthetett is volna az 59. minutumban, ám éles szögből a kapufát találta el. A 61. percben aztán már egalizált a Paks, – a lesről visszalépő – Báló szélről leadott löketét védte be Balajcza (1-1).

Szinte azonnal jött az újabb tolnai ziccer, Balajcza ekkor jóvá tette hibáját, majd Kabát lőhette volna meg a második gólját, de Molnár hatalmas bravúrral, a levegőben úszva öklözte ki a támadó lövését.  A 75. percben újra villant az újpestiek kedvence, a tizenhatos sarkáról tekert rá egy szabadrúgást, a labda a kapufán csattant, mielőtt az alapvonalon túlra pattant volna. Ha bemegy, könnyen a forduló gólja lehetett volna.

Szerencsére az utolsó negyedórában sem unatkoztunk, akadtak helyzetek mind a két oldalon. Amikor már azt hihettük, hogy döntetlen lesz a vége, büntetőhöz jutott a Paks, Simon pedig be is varrta a tizenegyest, 2-1-re nyertek a vendégek. A végére elfáradó Újpest csak magát okolhatja a vereségért, akár már korábban eldönthette volna a meccset a hazai együttes.

A lila-fehére alakulat így nem tudott visszavágni a tavasszal hazai pályán elszenvedett 6-0-s vereségért.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 1613 néző, Vezette: Németh Á.

Újpest FC – MVM Paks 1-2 (1-0)

Újpest: Balajcza – Vermes, Antón, Mihajlovic, Molnár S. – Simon K., Vasiljevic, Balogh B. – Tshibuabua, Ahjupera, Kabát Vezetőedző: Kozma István

Paks: Molnár P. – Nyári, Fiola, Éger, Szabó J. – Bori (Báló, 55.), Bartha, Hullám (Eppel, 69.), Kecskés, Heffler N. (Könyves, a szünetben) – Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Kabát (42. – 11-esből), illetve Báló (61.), Simon (90+3. – 11-esből)

Sárga lap: Nyári (31.), Kecskés (49.), Könyves (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik