Foci

A Fradi és az MTK is hozta a szezonnyitót

böde dániel (böde dániel, julian jenner, )
böde dániel (böde dániel, julian jenner, )

Az OTP Bank Liga első fordulójában a Ferencváros és az MTK is nyerni tudott.

Örülhettek a Fradi-szurkolók
Fotó: MTI

Pénteken a Pápa-Puskás Akadémia találkozóval rajtolt el a hazai bajnokság, majd szombaton kora délután az Újpest és a Paks is megmutatta magát.

19 órától a bajnokesélyes Ferencváros látogatott Pécsre, annak reményében, hogy azonnal győzelemmel indítanak, és ez össze is jött a zöld-fehéreknek. A fővárosi csapatban remekül debütált a holland Jack Tuijp, hiszen ő szerezte meg egy nagyszerű egyéni akció után a vezetést. Bár ez a 28. percben történt, de előtte is volt számos helyzetet az FTC-nek, hiszen a vendégek rögtön nekiestek a Pécsnek.

A szünet után változott a játék képe és a hazaiak kerültek fölénybe: ezt az 59. percben gólra váltották. Egy szöglet után ugyanis Koller fejelt a hálóba, így némi meglepetésre egyenlített a Pécs (1-1). Ám az öröm nem tartott sokáig, két perccel később Szatmárit kiállította a játékvezető, így megfogyatkoztak a piros-feketék. 

Így a magasabb sebességi fokozatba kapcsoló Ferencváros begyötört egy újabb találatot, mégpedig Valpoort révén (1-2). Az eredmény már nem változott, így három ponttal térhet haza a zöld-fehér együttes.

Egy másik budapesti csapat is sikerrel vette az első akadályt: az MTK az újonc Mezőkövesdet verte Pölöskei, Ladányi és Varga góljaival.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Pécsi MFC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Koller (59.), illetve Tuijp (28.), Valpoort (77.) 

Pécs: Dibusz – Fodor, Romic, Balogh B., Uzoma – Márkvárt (Rácz, 73.), Szatmári, Koller, Horváth A., Wittrédi, (Városi, 57.) – Grumic (Frőhlich, 78.) Vezetőedző: Márton Gábor.

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Besic, Gyömbér, Hidvégi (Alempijevic, 46.) – Cukic (Valpoort, 62.), Józsi – Jenner, Böde, Somalia – Tuijp Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Sárga lap: Márkvárt (2.), Szatmári (38., 61.), illetve Besic (31.), Jenner (41.), Alempijevic (55.), Gyömbér (76.)

Piros lap: Szatmári (61.) 

MTK – Mezőkövesd 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Pölöskei (51.), Ladányi (79.), Varga (88.)

MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Kanta, Poór, Pölöskei – Vass (Ladányi, 61.), Horváth P. (Varga Sz., 86.), Pál (Bese, 46.) Vezetőedző: Garami József. 

Mezőkövesd: Szántai – Burány, Szalai V., Hegedűs, Éles – Dobos (Olasz, 76.) Farkas B., Melczer, (Sigér, 76.), Bognár – Balajti, George (Bogdány, 81.) Vezetőedző: Véber György.

Sárga lap: Fejes (46.), Kanta (55.), illetve Dobos (50.), Bogdány (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik