Foci

Ismét botlott a United, mázlis góllal nyert az Arsenal

Shinji Kagawa (Shinji Kagawa)
Shinji Kagawa (Shinji Kagawa)

Mindkét angol labdarúgócsapat negyedik barátságos mérkőzését játszotta le a felkészülési időszakban pénteken, Japánban. A Vörös Ördögök formája aggasztó, az Arsenal eddig hengerel.

A Manchester United nem remekel egyenlőre 2013 nyarán. Első mérkőzésükön 1-0-ra kaptak ki a Thailand Stars ellen, majd bárutána 5-1-re legyőzték az ausztrál helyi bajnokság legjobbjaiból összeverbuvált csapatot, két nappal ez előtt 3-2-es vereséget szenvedtek a Jokohama Marinos ellen.

Pénteken a Cerezo Osakával mérkőztek meg Japánban. Az első félidőben a Vörös Ördögök fölé kerekedett az ázsiai ellenfél (1-0). A második játékrész elején Kagawa büntetőt hibázott a Unitedben, ám két percre rá sikerült bevennie az ellenfél hálóját. Pár perccel később Takumi Minamino óriási gólt ragasztott a bal felsőbe, ezzel újból előnyhöz juttatva az oszakaiakat. Sokáig úgy tűnt, hogy ez marad a végeredmény, ám a találkozó utolsó percében Wilfried Zaha, a fiatal manchesteri tehetség megmentette csapata becsületét és döntetlent érő találatot szerzett.

Videó – Megint nem nyert a United

Az Arsenal ázsiai túrájának első mérkőzésén az indonéz ligaválogatottat ütötte ki, majd a vietnami válogatottnak is szórt egy hetest. Ezt követően a japán Nagoya Grampus ellen is bizonyítottak a londoniak: Wenger egykori csapatát 3-1 arányban győzték le. Július 26-án az Urawa Red Diamonds következett.

Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott. A második játékrész elején Podolski jutatta előnyhöz a vendégeket, amire nem sokkal egy szöglet után jött a válasz az Urawától. A mindent eldöntő győztes gólt az ifjú Chuba Akpom szerezte, igencsak szerencsés körülmények között.

Videó – Mázlis góllal húzta be a meccset az Arsenal

Eredmények, felkészülési mérkőzések

Cerezo Osaka – Manchester United 2-2 (1-0)

Gólszerzők: Sugimoto (34.), Minamino (62.), ill. Kagawa (54.), Zaha (90.)

A Manchester United kezdőcsapata: Lindegard – Rafael, Smalling, Ferdinand, Buttner – Young, Giggs, Jones, Kagawa – Welbeck, Van Persie

Csereként beálltak: Anderson, Zaha, Januzaj, Lingard, Cleverley, Evra, Fabio

Urawa Red Diamonds – Arsenal 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Abe (59.) ill. Podolski (49.), Akpom (82.)

Az Arsenal kezdőcsapata: Fabianski – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Miquel – Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain – Walcott, Giroud, Gnabry

Csereként beálltak: Jenkinson, Rosicky, Ramsey, Podolski, Miyaichi, Zelalem, Akpom,

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik