Foci

Döntetlennel indult az OTP Bank Liga

Lombard-Papa-Puskas-Akademia(960x640).jpg (lombard fc pápa, puskás akadémia, )
Lombard-Papa-Puskas-Akademia(960x640).jpg (lombard fc pápa, puskás akadémia, )

Pápán indult a magyar labdarúgó-bajnokság 2013/14-es idénye. A hazaiak ellenfele az újonc Puskás Akadémia volt.

Iványi Zoltán sípszavára Pápán elkezdődött az OTP Bank Liga 2013/14-es szezonja. Az első találkozót két olyan gárda vívta, mely vélhetően az alsóházban lesz érdekelt, hiszen az a Pápa volt a házigazda, mely az előző kiírásban épphogy elkerülte a kiesést, a Puskás Akadémia pedig újoncként vendégeskedett a veszprémi városban.

Tóth Bálint csapat kezdte jobban a mérkőzést, a vendég Puskás Akadémia sokat köszönhetett kapusának, Lubos Hajduchnak. Az első félidő során még több kisebb-nagyobb helyzete volt a Pápának, de gólt nem tudtak szerezni.

Hajduch remekül mutatkozott be új csapatában
Fotó:MTI

A második játékrészben is inkább a vendéglátók veszélyeztettek, a csereként beállt Eszlátyi István találatával a vezetést is sikerült megszerezni (1-0). A 63. percben csatár lehetetlen szögből, szinte az alapvonalról lőtt a bal felsőbe. Az újonc nem nagyon találta a játék ritmusát, de a 82. percben egy szöglet utáni kavarodást kihasználva Vaszicsku a jobb alsóba lőtt (1-1).

A folytatásban az eredmény már nem változott, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

Eredmény-OTP Bank Liga, 1.forduló

Pápa, 1000 néző, vezette: Iványi Zoltán

Lombard FC Pápa – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)

Pápa: Szűcs – Struhar, Supic, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Szabó O. (Tóth G. 61.), Tóth B. (Eszlátyi 45.), Tajthy, Orosz (Király 71.) – Griffiths

Puskás Akadémia: Hajduch – Vaszicsku, Apostholopulos (Tamás 56.), Tóth B. (U.Nikolic 45.), Farkas – Vachtler, Polonkai, Baracskai, Gajdos, Bertus (Tischler 45.) – Zsolnai

Gólszerző: Eszlátyi (63.) illetve Vaszicsku (82.)

Sárga lap: Tajthy (19.), Szabó O. (64., pályán kívül), Tóth G. (76.) Supic (84.) Király (90.) illetve Polonkai (22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik