Foci

„Az üres kapuba sem találtunk be”

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

Kondás Elemér csalódottan, Marco Rossi feldúltan értékelte csapata csütörtök esti kiesését az Európa Ligából. Az olasz szerint ilyen teljesítménnyel a kiesés ellen küzd majd a Budapest Honvéd.

Amint arról írtunk, a magyar labdarúgás csúnyán leszerepelt az európai kupaporondon, ugyanis a Videoton, majd a bajnok Győri ETO fájó kiesése után sem a DVSC-TEVA, sem a Budapest Honvéd nem tudta kiharcolni a továbbjutást az Európa Liga következő körébe. Ráadásul a remény legapróbb jelei sem látszottak csütörtökön este, a norvég Strömsgodset (a magyar Kovács Péterrel a soraiban) 3-0-ra nyert Nyíregyházán, a szerb Vojvodina pedig 3-1-re Kispesten.


Szakály Péter két nagy helyzetet is elpuskázott a visszavágón
Fotó: MTI

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert jó csapat az ellenfél. Jól kezdtünk, de egy hibából hátrányba kerültünk. A második gól is szabadrúgásból született, ez bosszantó. Próbáltunk offenzívebbek lenni, de egy megpattanó lövés újra a hálónkban kötött ki. Voltak helyzeteink, ha bemennek ezek, szorosabb lehetett volna. Ma az üres kapuba sem találtunk be” – mondta a lefújást követően Kondás Elemér a haon.hu-nak.

Videó Kovács Péter vezető találata a pixter.hu videóján:

Ronny Deila, a norvégok vezetőedzője megadta a siker egyszerű receptjét: ők belőtték a helyzeteiket, a Debrecen pedig nem.

„A védekezés volt a mai siker kulcsa, ez sokkal jobban ment a társaságnak, mint az első meccsen. Szoros mérkőzés volt, de mi kihasználtuk a helyzeteinket és végig fegyelmezettek voltunk, kontrolláltuk a játékot. Tetszett, amit láttam a csapatomtól, sikerült végrehajtani a taktikai utasításainkat, ez vezetett ehhez a szép sikerhez” – idézi a haon.hu.


A labda és a távábbjutás is messze volt Kispesten
Fotó: MTI

A Kispesten dolgozó Marco Rossi keményebb kritikát fogalmazott meg magyar kollégájánál a találkozót követő sajtótájékoztatón. Az olasz úgy véli, ilyen produkcióval a kiesés ellen fog küzdeni a csapata a pénteken rajtoló idényben.

„Ez a mai meccs tele volt a mi oldalunkon hihetetlen hibákkal. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy a Vojvodina csak a hibáinkra vár, erre az első félidőben két nagy hibánkból két gólt lőtt az ellenfél. Egyértelmű, hogy a Vojvodina jobb erőkből áll, mint mi, de van más is. Talán egy hónappal ezelőtt mondtam, hogyha Lanzafamét és Martínezt elveszítjük és nem jön helyettük senki, nem tudjuk őket pótolni, akkor nehéz helyzetben leszünk. Meg lehet próbálni csak az akadémiára támaszkodni, de a Honvéd ebben a helyzetben a bentmaradásért fog harcolni a bajnokságban. Nem Európáért, nem azért, hogy nyerjen valamit, hanem azért, hogy ne essen ki. Minőség nélkül nehéz futni, nyomni, erőlködni. Megpróbálunk fegyelmezettek lenni, aztán egy hiba és már kapjuk is a gólt, vége a meccsnek. Két helyzetből két gólt lőtt az ellenfél az első félidőben, még ha az is igaz, hogy ezek nagy ziccerek voltak. Mi erre nem vagyunk képesek, ez a nagy különbség. Sok hibát láttam ma és minden lehetséges helyzetben. Labdakezelésben, passzokban. Ezeket nem láttam a másik oldalon, ez pedig nagyon nagy különbség. Ha tudunk hozni valakiket a távozóink helyére, akkor előre tudunk lépni, ellenkező esetben várni kell, amíg a fiatalok felnőnek”idézi a csakfoci.hu a „füstölgő” Marco Rossit.

Videó A pixter.hu összefoglalója a mérkőzésről:

Marko Nikolic visszafogottan örült csapata sikerének és még az udvariasságra is futotta az erejéből.

„Gratulálok a Honvéd csapatának és vezetőedzőjének, kemény ellenfelet ismertünk meg bennük. De mindenekelőtt saját játékosainknak gratulálok, akik nagyon jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt két mérkőzésen. Jó volt látni a találkozó előtt a játékosokon a nyugalmat az öltözőben, és a megfelelő mentális állapotot, ami meg is mutatkozott az eredményben. Nagyon örülünk, hogy legalább még két mérkőzésen szerepelhetünk az Európa Ligában. Nálunk a bajnokság még nem kezdődött el, így ez további lehetőség, hogy a csapat összecsiszolódjon” – idézi a honvedfc.hu.

A magyar csapatok számára tehát véget ért a nemzetközi kupaszezon, pedig még augusztus sincs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik