Foci

Ronaldinho mindent megnyert, amit lehet

Ronaldinho (ronaldinho, )
Ronaldinho (ronaldinho, )

A Libertadores-kupa elhódításával teljessé vált a brazil klasszis trófeagyűjteménye. Az Atletico Mineiro nyerte a dél-amerikai BL-t.

A brazil Atletico Mineiro csapata nyerte meg a Libertadores-kupát, miután 2-0-ra megverte a paraguayi Olimpia együttesét, majd a hosszabbítás után 11-esekkel 4-3-ra jobbnak bizonyult.

Első alkalommal nyerte meg a klub a dél-amerikai BL-t. Ronaldinho a győzelem után ennyit mondott:

“Ezért jöttem vissza Brazíliába. Pár hónappal ezelőtt sokan azt mondták, Jo és én lejárt lemez vagyunk, ehhez képest bebizonyítottuk, hogy ez nincs így”.

A Mineiro győzelme azt jelenti, hogy a 33 éves klasszis középpályás minden nagy trófeát elhódított pályafutása során. A következő szezonra az Egyesült Arab Emirátusokba, az Al Shababhoz szerződő játékos megnyerte az európai Bajnokok Ligáját, a világbajnokságot, a Copa Americát, a Konföderációs Kupát és most a Libertadores Kupát, 2005-ben pedig elhódította az Aranylabdát is.

A szerdai meccsen egyébként Jo hetedik gólját szerezte a sorozatban, ezzel megszerezte a gólkirályi címet. Nem rossz teljesítmény egy olyan játékostól, aki 18 millió fontért igazolt 2008-ban a Manchester Cityhez, ahol három szezon alatt összesen három gólra volt képes.

A Mineiro edzője, Cuca ezt nyilatkozta a Fox Sportsnak: “A mi csapatunknak nyolcmilliós szurkolótábora van, de még sosem nyertünk nagy trófeát. Ez egy hatalmas siker”.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik