Foci

Viccet csináltak a magyar fociból

dvsc (dvsc, debreceni vsc, )
dvsc (dvsc, debreceni vsc, )

A DVSC-TEVA 3-0-ra, a Budapest Honvéd 3-1-re kapott ki hazai pályán. Nincs már magyar focicsapat az európai kupaporondon.


Sidibe hiába emelkedett néha magasabbra a norvégoknál, ők léptek feljebb
Fotó: MTI

Nagyon nehéz bármit is írni két ilyen mérkőzést követően. A DVSC-TEVA labdarúgócsapata például igen kedvező helyzetből várhatta a nyíregyházi visszavágót a norvég Strömsgodset ellen, ám hiába a “hazai” környezet, tulajdonképpen nem sok esélye volt a Lokinak a továbbjutásra. Ugyan Kovács Péter első félidőben, majd Boateng szünet utáni találata is szerencsés körülmények között esett, de azt a norvég ezüstérmes számlájára kell írni, hogy jól sáfárkodott a helyzeteivel. Storflor megpattanó lövése aztán mindent eldöntött, hiába játszott a Debrecen több mint 20 percet emberelőnyben, mégsem futotta még csak a szépítésre sem, 3-0-ra nyert a Strömsgodset, amely 5-2-es összesítéssel jutott tovább.


Marco Rossi arcán minden látszik
Fotó: MTI

Közben Kispesten a Budapest Honvéd is beleszaladt a késbe. A Vojvodina ugyan az odavágón a mecccs nagy részében emberhátrányban játszva nyert 2-0-ra, mégsem gondoltuk volna, hogy Marco Rossi csapatának sem lesz sok esélye arra, hogy továbblépjen. Bilbija és Alivodic révén már a 42. percre 2-0-s előnybe került az újvidéki együttes, Diarra ugyan egy bombagóllal még a szünet előtt szépített, de Vranjes a 64. percben lehűtötte a kedélyeket. A Vojvodina 3-1-re nyert, összesítésben pedig 5-1-gyel lépett tovább a következő körbe.

Mindez azt jelenti, hogy a Videoton és a Győr leszereplése után a Debrecen és a Honvéd is kiesett az európai kupaporondról, azaz nincs már magyar csapat, amely tovább öregbíthetné labdarúgásunk hírnevét. És még csak július van… Ilyen korán még sosem búcsúztak a magyar csapatok Európától.

“Az MLSZ elnöksége 2010-es megválasztása után közzétett stratégiájában a klubok nemzetközi szereplésével kapcsolatban – talán túlzottan optimista – várakozásokat fogalmazott meg, bízva a futballfejlesztések (TAO-program, akadémiai támogatások, infrastruktúra-fejlesztés, licencrendszer, központi televíziós és marketingjogok központi értékesítése) rövid távú eredményeiben. Az idei nyár nemzetközi kupateljesítménye egyelőre jelentősen elmarad az elvárttól, de hosszú távon továbbra is a magyar élfutball nemzetközi versenyképességében is mérhető fejlődését várja a szövetség” írta az mlsz.hu a pénteken kezdődő OTP Bank Liga beharangozójában.

Eredmények – Európa Liga

Nyíregyháza, Vezette: Ilias Spathas (görög)

DVSC-TEVA – Strömsgodset (norvég) 0-3 (0-1)

DVSC: Verpecz – Korhut, Mészáros, Máté, Nagy Z. (Ferenczi, 75.) – Zsidai, Trninic (Kulcsár, 57.) – Szakály, Bouadla, Czvitkovics (Volas, 57.) – Sidibe Vezetőedző: Kondás Elemér

Strömgodset: Larsen – Hamoud, Storbaek, Horn, Vilsvik – Ibrahim (Sveen, 74.), Johansen, Boateng (Brenne, 85.) – Wikheim, Kovács, Storflor (Rönning, 74.) Vezetőedző: Ronny Deila

Gólszerző: Kovács (35.), Boateng (51.), Storflor (58.)

Sárga lap: Trninic (32.) illetve Boateng (45.), Vilsvik (68.), Johansen (83.)

Piros lap: Storbaek (71.)

Továbbjutott: a Strömsgodset, 5-2-vel.

————————————————————————————————————————–

Budapest, Vezette: Stephan Studer (svájci)

Budapest Honvéd – Vojvodina (szerb) 1-3 (1-2)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne, Lovric, Ignjatovic (Alcibiade, a szünetben), Baráth – Kozma (Testardi, a szünetben), Hidi, Diarra – Zivanovic, Délczeg, Diaby (Vernes, 66.) Vezetőedző: Marco Rossi

Vojvodina: Delac – Baric, Trajkovic, Djuric, Vulicevic – Vranjes (Mitosevic, 89.), Radoja, Poletanovic – Bilbija (Kosovic, 79.), Alivodic – Skuletic (Ilic, 85.) Vezetőedző: Marko Nikolic

Gólszerző: Diarra (44.) illetve Bilbija (27.), Alivodic (42.), Vranjes (64.)

Sárga lap: Ikenne (24.)

Piros lap:

Továbbjutott: a Vojvodina, 5-1-gyel.

Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk a két mérkőzésről.

VÉGE.

90+3. PERC: Szakály méterekről lőtt méterekkel fölé. Lefújhatnák.

Helyzetjelentés Kispestről: VÉGE. A Honvéd hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Vojvodinától, így összesítésben 5-1-el búcsúzik a fővárosi gárda.

90. PERC: Akár perceket is hosszabbíthatnak a játékvezetők, de mi azt kérdezzük: minek?

Helyzetjelentés Kispestről: 85. perc: egy remek beadás után Zivanovic lőtt gyönyörű mozdulattal kapura, de a laszti fölé szállt. Rá egy percre Diarra került hatalmas helyzetbe a 16-oson belül de a lövés pillanatában megcsúszott és lövése elkerülte a kaput.

85. PERC: Boateng-Brenne csere.

84. PERC: Máté fejelt mellé.

83. PERC: Johansen kapott sárgát.

78. PERC: Murva gyenge, murva gyenge – ezt mondják a drukkerek. Legalábbis mi csak így merjük leírni.

75. PERC: Nagy helyére Ferenczi érkezik.

Helyzetjelentés Kispestről: 75. perc: küzd a Honvéd a becsületgólért, de semmi nem jön össze a hazaiaknak.

72. PERC: Bouadla lőhetett ígéretes helyzetből szabadrúgást, de pont középre, a kapusnak nem volt nehéz dolga. Utána kettőt cseréltek a norvégok, Sorflor és Ibrahim le, Rönning és Sveen be.

71. PERC: Storbaek szabálytalankodott piros lapot érőn, utolsó emberként.

70. PERC: Szakály két méterről fejelt fölé. Semmi nem megy.

68. PERC: Vilsvik kapott sárgát.

Helyzetjelentés Kispestről: 64. perc: teljesen elvesztette a hitét a Honvéd. Skuletic kapott parádés indítást, majd az ötösről csak az oldalhálót találta el. Ezt még megköszönhettük a vendégeknek, ám két perccel később Vranjes egy, a 16-os területére fejelt labdára robbant be és magabiztosan értékesítette a helyzetet. 1-3.

62. PERC: Volas egy kapufával mutatkozik be.

58. PERC: Vége? Storflor a két, góllal végződő szabadrúgása után most maga fejezett be egy akciót, igaz a lövése megpattant út közben, úgy verte át Verpeczet. 0-3…

57. PERC: Kettőt cserélt a Loki, Kulcsár és Volas jött be, Trnicic és Czvitkovics ment le.

57. PERC: “Soha ne add fel, soha ne add fel” – zúg a lelátón. Tényleg nem kéne még.

Helyzetjelentés Kispestről: 53. perc: a Honvéd nyíltabban játszik mint az első játékrészben. A szerbek így könnyebben tudnak kontrára építeni, de a magyar együttesnek muszáj kockáztatnia.

51. PERC: Ez is elúszni látszik… Egy újabb szabadrúgás után előbb a kapufán csattant a labda, majd egy közeli fejest blokkoltak a védők, végül Boateng lőtt a hálóba. 0-2…

47. PERC: Tetszetősen kezdte a Loki a második félidőt, de sajnos gólt nem hozott a felvonás eleje.

46. PERC: Megy a második félidő mind a két pályán. A Honvéd kettőt is cserélt, Nyíregyházán még nem volt váltás egyik oldalon sem.

FÉLIDŐ

45+1. PERC: Mind a két pályán rövidke ráadás volt, vége az első félidőknek. Hamarosan visszatérünk!

45. PERC: Boateng kapott sárgát a Strömsgodsetnél.

Helyzetjelentés Kispestről: 44. perc: GÓÓL! Ráadásul mekkora! Diarra egy finom testcsellel a ballábára tette a labdát, majd jó 20-ról hatalmas gólt ragaszt a bal felsőbe. 1-2.

Helyzetjelentés Kispestről: 42. PERC: Gól… Skuletic remekül ugrott ki a leshatárról, majd a 16-oson belül önzetlenül passzolt Alivodic-nak, aki az üres kapuba passzolt. Lehet, hogy eldőlt. 0-2.

Helyzetjelentés Kispestről: 37. perc: próbálkozik, próbálkozik a Honvéd, de Diarrát sajnos nem nagyon találják a társak. Nagyon kéne legalább az egyenlítő gól a félidőig.

35. PERC: Ilyen nincs… Egy szélről érkező szabadrúgásba csúsztattak bele középen, meg is pattant kétszer a labda, majd a hosszún érkező Kovács 1 méterről bepasszolja. 0-1.

32. PERC: Trninic kapja az első sárgát.

28. PERC: A közönség vastappsal biztatja a Lokit.

Helyzetjelentés Kispestről: 27. perc: GÓL! Ezúttal szabályosan talál a hálóba az ellenfél. Egy beadást követően nem tudott felszabadítani a Honvéd és Kozma ügyetlenkedését kihasználva Bilbija tüzelt a hosszúba. 0-1.

Helyzetjelentés Kispestről: A mérkőzés ezen szakaszában a Honvéd a vendégek fölé tudott kerekedni. Előbb Délczeg tüzelt messziről kapura, majd szögletből kétszer egymás után alakított ki gólveszélyes szituációt a magyar csapat. A 21. percbe lépve Délczeg lépett ki két véddő között, de hosszan vette le a labdát és nem tudott kapura tüzelni. A 22. percben gólt szereztek a vendégek, de les miatt nem adja meg a játékvezető – szerencsére. Ikenne közben besárgul, páros lábbal csúszott oda egy szerbnek.

21. PERC: Ez közel volt… Sidibe játszott Czvitkovicshoz, majd a szélső centerezett, Szakály közelről gurított mellé, igaz két védő is volt mellette.

18. PERC: Most egy kicsit leült a meccs, de a 0-0 még mindig a Lokinak jó.

Helyzetjelentés Kispestről: 13. perc: a Honvéd óvatosan játszik, hosszú indításokkal próbálja feltörni az ellenfél védelmét. Komolyabb helyzet még egyik oldalon sem alakult ki.

12. PERC: Trininic próbálkozott egy távoli lökettel, a labda, ha centikkel is, de elkerülte a kaput.

9. PERC: Szerencsére egyelőre nem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni a norvég együttes, de egy-egy kontrájukban ott a veszély.

Közben azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a végig a pályán tartozkódo Szabics Imrével a soraiban a Sturm Graz hatalmas meglepetésre kiesett az izlandi Breidablik ellen…

Helyzetjelentés Kispestről: 6. perc: a mérkőzés első pár percében kapkodó volt a játék, mindkét részről sok a pontatlanság. Egyelőre a Vojvodina birtokolja többet a labdát, egy szöglet után már veszélyeztetni is tudtak.

4. PERC: Ismét egy Czvitkovics, Sidibe összjáték, a támadó becsúszva lőtt mellé.

3. PERC: Czvitkovics tekerte középre a labdát, Sidibe bele is tudott fejelni, de a kapus könnyedén fogta a bogyót.

1. PERC: Útjára indult mind a két pályán a labda. Nyíregyházán a norvégok már az elején megpróbálják meglepni a Debrecent, de nem jártak sikerrel egyelőre.

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Párhuzamosan fog menni itt a két meccs, a Lokiról bővebben írunk, a Honvéd-meccsről pedig kicsit ritkábban, de mindenről beszámolunk!

Előzetes: két magyar klubcsapat, a Budapest Honvéd és a Debreceni VSC maradt talpon a nemzetközi kupaporondon, így most talán nem túlzás azt állítani, hogy egy ország szurkol ennek a két együttesnek csütörtökön este.

A kispestiek egy rendkívül szerencsétlen mérkőzésen, jó 70 percet emberelőnyben játszva kerültek 2-0-s hátrányba Újvidéken az odavágón, azaz Marco Rossi fiainak jóval nehezebb dolguk van a második meccsen. A küldetés nem tűnik olyan reménytelennek, mint a Győr esetében a Maccabi ellen, de azért kisebbfajta bravúr kell a Honvédtól ahhoz, hogy meglegyen a harmadik selejtezőkör.

A Loki Norvégiában, a Strömsgodset vendégeként ért el 2-2-es döntetlent legutóbb, azaz Kondás Elemér csapata viszonylag kedvező helyzetből várja az esti ütközetet, de korántsem dőlhetnek hátra a cívisvárosban. A vendégek egyik legveszélyesebb játékosa Kovács Péter.

Bővebb beharangozó írásunk ITT olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik