Foci

A Bayern csak 2-0-ra verte a Barcelonát

bayern-munchen(210x140)(2).jpg (bayern münchen, thomas müller, )
bayern-munchen(210x140)(2).jpg (bayern münchen, thomas müller, )

Az Uli Hoeness-kupa keretein belül találkozott Pep Guardiola mostani és volt csapata, azaz a Bayern München és a Barcelona.

Nagyon komoly presztízsmeccset rendeztek az Allianz Arénában szerda este. A legutóbbi szezonban mindent (a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját) megnyerő Bayern München azt a Barcelonát fogadta, amely a bajorok vezetőedzőjének előző csapata volt. Az a csapata, amellyel új stílust teremtett a labdarúgásban.

A két együttes az előző BL-szezonban az elődöntőben találkozott: a németek 7-0-s összesítéssel léptek a döntőbe. A meccs késve kezdődött, a hírek szerint a Barcelona játékosait szállító busz dugóba keveredett.


Pep Guardiola megint elegáns volt
Fotó: AFP

A találkozót nagy lendülettel kezdte a Bayern München, Messi próbálkozása után Ribéryt képtelenek voltak tartani, a védelemben Montoya nagyon sokat bizonytalankodott. A Bayern a 14. percben szerezte meg a vezetést a csapatkapitány, Philip Lahm góljával: Ribéry beadását fejelte a kapuba (1-0).

Alig öt perccel később Robertónak volt egy nagy helyzete, de nem tudott vele élni. A félidő hátralévő részében aztán a németeknek jóval több helyzete akadt, de gól nem született.

A második félidőben kicsit lazább játékot nyújtott a Bayern, de a Barca szinte teljesen lecserélte kezdőcsapatát, így fiatalok fociztak Münchenben. A hazaiak Mandzukic könnyedén szerzett góljával a 87. percben alakították ki a végeredményt.

Az eredmény a Barcelona számára hízelgő. A Bayern 14-szer, a Barcelona 7-szer próbálkozott kapura lövéssel, de a katalánok ebből egyetlen egyszer sem találták el a kaput. Ami még mindenképpen érdekes, hogy a labdabirtkolásban 53 százalékkal a Bayern volt a jobb.

A katalánok új edzőjét, Gerardo Martinót pénteken mutatják majd be hivatalosan.

Eredmények – felkészülési mérkőzések:

Bayern München – Barcelona 2-0 (1-0)

München, Allianz Aréna, vezette: Felix Brych

Bayern München: Neuer (Starke, a szünetben) – Rafinha (Can, 73.), Boateng (Kirchhoff, 68.), Dante (Luiz Gustavo, 59.), Alaba – Lahm (Van Buyten, 59.), Thiago (Pizarro, 73.), Kroos (Schweinsteiger, 68.) – Robben (Shaqiri, a szünetben), Th. Müller (Mandzukic, a szünetben), Ribéry (Contento, 68.). Vezetőedző: Pep Guardiola

Barcelona: Pinto (Oier, a szünetben) – Montoya (Kiko, a szünetben), Bartra (S. Gomez, a szünetben), Mascherano (Planas, a szünetben), Adriano (Patric, a szünetben) – Song (Ilie, a szünetben), Jonathan dos Santos (Quintilla, a szünetben), S. Roberto (Espinosa, a szünetben) – Alexis Sanchez (Dani Nieto, a szünetben), Messi (Dongou, a szünetben), Tello (Joan Roman, a szünetben). V

Gólszerzők: Lahm (14.), Mandzukic (87.)

Sárga lap: Mascherano (41.), Bartra (43.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik