Foci

Újra kikapott a Manchester United

manchester united (manchester united, )
manchester united (manchester united, )

Most egy japán csapat győzte le David Moyes együttesét, amely eddig felemásan szerepelt a felkészülési időszakban.

Előbb Thaiföldön szenvedett vereséget a Manchester United távoli túráján, majd Ausztráliában 5-1-re nyert a helyi bajnokság legjobbjaiból összeverbuvált csapat ellen.

Ekkor már azt hihették a Vörös Ördögök hívei, hogy ez az eredményesség lesz jellemző az újjáalakuló csapatra, de tévedniük kellett.


Sindzsi Kagawa sem tudott segíteni
Fotó: AFP

Nagyon hamar, már az első perc felénél vezetést szerzett a japán csapat, egy védelmi hiba után Marquinhos talált be De Gea kapujába. A vélhetően új kedvencnek számító Jesse Lingaard a 19. percben egyenlített, majd egy öngól után már az angolok vezettek.

A második félidőben beállt a japánok kedvence, Sindzsi Kagawa, akiért megbolondulnak a távol-keleti országban. Meg a meccs végén is megőrültek, méghozzá a meccs végeredménye miatt: a 87. percben ugyanis a japánok megnyerték a találkozót Fudzsita találatával.

Másodszor kapott ki David Moyes a csapattal.

Eredmény – felkészülési mérkőzés:

Jokohama Marinos Manchester United 3-2 (1-2)

Jokohama, 65 000 néző

Jokohama: Enomoto (Rokutan, 46.) – Kobayashi (Amano, 75.), Tashiro (Kumagi, 62.), Dutra (Hanato, 62.), Fabio; Hyodo (Higa, 84.), Sato (Narawa, 46.), Nakamachi (Jeong, 88.), Nakamura (Fujita 20.), Tomisawa (Kida, 88.); Marquinhos (Ogura, 69.)

Manchester United: De Gea – Fábio, P. Jones, Evans (Smalling, 65.), Evra – Zaha (Giggs, 77.), Cleverley, Anderson, Lingard (Young, a szünetben) – Januzaj (Kagava, 61.) – Van Persie (Welbeck, a szünetben). Menedzser: David Moyes

Gólszerzők: Marquinhos (1.), Fabio (49.), Fudzsita (87.), illetve Lingard (19.), Tasiro (30. – öngól)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik