Foci

Pintér Attila: “Nem győzni jöttünk, hanem továbbjutni”

győri eto (győri eto, )
győri eto (győri eto, )

A Győri ETO mestere a Bajnokok Ligája selejtező visszavágó előtt a végtelenségig optimista. Hogy mire alapozza, nem tudjuk. Hogy nem az odavágóra az biztos.

“Szép hely Tel-Aviv, de most nem emiatt jöttünk ide. Az a célunk, hogy amit elrontottunk az első meccsen, kijavítsuk a másodikon. Nem győzni jöttünk, hanem továbbjutni” – felelte egy izraeli újságírói kérdésre Pintér Attila, a Győri ETO edzője a keddi Maccabi Tel-Aviv-Győri ETO Bajnokok Ligája selejtező visszavágót megelőző hétfő esti sajtótájékoztatón, amin hangosan nevetnünk kell.

A múlt heti odavágó előtti Paulo Sousa nyilatkozata kapcsán, amikor azt mondta, a Győr a párharc esélyese azt írtuk, hatalmasat kamuzott a Maccabi mestere. És lőn, az izraeli csapat úgy gyalogolt át Győrben az ETO-n, hogy Pintér Attila együttesének minimális esélye sem volt (0-2).

Így aztán, hogy a két gólos hazai zakót követően, mire fel ennyire optimista Pintér, nem tudjuk. Meglehet a győri lelátóra szorulva más meccset látott… A magunk részéről finoman fogalmazva kötelező harctéri jelzővel látnánk el az izraeli sajtómunkásoknak adott válaszában rejlő optimista kicsengést, ugyanis mi egyáltalán nem gondoljuk, hogy lenne remény.


Pintér Attila annak ellenére hisz csapatában, hogy az első meccsen elég gyámoltalanul játszott.
Igaz minden csapat úgy focizik, ahogy az ellenfél engedi…
Fotó: MTI

Az nb1.hu helyszínen tartózkodó munkatársának Pintér már árnyaltabban fogalmazott.”Magyarországon túl hamar leírnak mindenkit, pedig ezen változtatni kellene. Az előhangok az első meccs előtt ötven-ötven százalék esélyről szóltak, és mivel a párharcnak még nincs vége, csak a felénél tartunk, így aztán az esélyünk még mindig él. Pozitívan kell gondolkodni, és fontos, hogy a csapatnak pozitív kisugárzása legyen. Nálunk nagyobbak is kaptak már ki két góllal, aztán fordítottak, nekünk is mindent meg kell tennünk a sikerért, amit csak tehetünk” – nyilatkozta és ezzel még nagyrészt egyet is érthetünk.

Ezzel az négy mondattal az “az esélyünk még mindig él” passzust leszámítva viszont akár egyet is érthetünk. Mert valóban, feltett kézzel ne menjen pályára egyetlen magyar csapat, így a 22 idegenlégióst foglalkoztató Győr sem.

Éppen ezért ha a továbbjutást nem is, de a tisztes helytállást és a hat nappal ezelőttinél bátrabb játékot mindenképpen elvárjuk.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

MACCABI TEL-AVIV (izraeli)–GYŐRI ETO 20.30 (Tv: M1)

Helyszín: Bloomfield Stadion
Játékvezető: Martin Hansson (Magnus Sjilblom, Joakim Flink) – mindhárom svéd

MACCABI: Juan Pablo – Jeini, C. García, E. Tibi, Ziv – Alberman, Radi, Miha, Zahavi, Jicaki – Ben Haim. Vezetőedző: Paulo Sousa
GYŐRI ETO: Kamenar – Svec, Lipták, Takács Á., Dinjar – Trajkovics, Kamber, Mevoungou – Koltai, Knonaveter, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila

Az első mérkőzést Győrben 2–0-ra a Maccabi nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik